Šunys degraduoja, o teisminiai procesai nesibaigia

Šunys degraduoja, o teisminiai procesai nesibaigia

Gyvūnų globos organizacijoms naujieji metai, deja, neatnešė nieko naujo. Iš daugyklų paimti šunys, nors ir pagydyti bei pamaitinti, panašu, dar ilgai gyvens globos įstaigose. Dėl nesibaigiančių teisinių procesų keturkojams negalima ieškoti naujų šeimininkų.

UAB "Nuaras" ir jo filialo Klaipėdoje direktorės Jurgitos Gustaitienės teigimu, beveik 200 konfiskuotų šunų vis dar tebėra gyvūnų globos namuose. "Esame užstrigę kaip kokiame ledynmetyje. Niekas nevyksta ir niekas nesikeičia", - kalbėjo direktorė.

"Iš vienos daugintojos buvome gavę raštišką leidimą padovanoti 12 iš jos paimtų keturkojų, tačiau vis tiek negalime to daryti. Ir niekas negali tiksliai pasakyti, kuri konkrečiai institucija galėtų suteikti leidimą padovanoti šunis kitiems šeimininkams", - piktinosi pašnekovė.

Mūsų šalies teisinę sistemą šioje situacijoje J. Gustaitienė įvardijo kaip nesibaigiančius biurokratijos voratinklius. "Čia tikrai yra didžiulė problema. Savivaldybės nuolat prašome lėšų, kad išlaikytumėme iš daugyklų paimtus gyvūnus. O kitiems, kurie pas mus gyvena nuolat, natūralu, kad tų pinigų nebelieka", - kalbėjo direktorė.

Finansavimo globos įstaiga negauna, o padovanoti arba surasti laikiną globą gyvūnams be niekieno žinios taip pat negalima, nes kitu atveju organizacija bus įtraukta į nepatikimų klientų sąrašą, o tai gresia bankrotu.

Iš pradžių buvo manoma, kad visi teisminiai procesai jau bus baigti iki praėjusių metų gruodžio mėnesio. Tačiau nuolat atidėliojami teismų posėdžiai verčia pradėti galvoti kitaip. O kol situacija nesikeičia. J. Gustaitienės teigimu, prieš keletą mėnesių gimę šuniukai jau spėjo užaugti. "Jie jau dideli, jiems reikalinga dresūra ir atėjo laikas ieškoti nuolatinių šeimininkų. Kadangi to daryti mums neleidžia, šuniukų vystymasis sustojo, jie degraduoja", - pasakojo direktorė.

"Esama padėtis man tik dar kartą įrodo, kaip blogai mūsų valstybėje veikia sistemos. Politikai, valkiodami šią situaciją, užlipa ant "bačkos" ir pradeda aiškinti, esą reikia įvesti privalomą ženklinimą, kad tokių gyvūnų kankinimų daugiau nebūtų. Kai kurių daugintojų šunys ir dabar yra ženklinti, ir ką? Tai nepadės ateityje išvengti nelegalaus gyvūnų dauginimo", - pabrėžė pašnekovė.

Visi gyvūnai, kurie laikomi pardavimui, arba neseniai gimę, turės būti privalomai ženklinami nuo šių metų gegužės 1 dienos. Visi likę - nuo 2022 metų gegužės 1 dienos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder