Sudėlioti paskutiniai Jūros šventės akcentai

Sudėlioti paskutiniai Jūros šventės akcentai

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje įvyko spaudos konferencija, kurioje artėjančios jubiliejinės Jūros šventės atstovai ir rėmėjai aptarė paskutines šventės detales ir sudėliojo akcentus.

"Smagu pasveikinti su artėjančia švente. Jubiliejinė šventė reikalauja daug patirties, didelio įdirbio, tačiau kiekvienas kartas būna kažkuo skirtingas ir ypatingas", - sakė meras Vytautas Grubliauskas.

Šventėje didelis dėmesys bus skiriamas transportui ir saugumo tarnyboms.

"Renginį sergės saugumo tarnyba, policija. Punktai ir renginių vietų apsauga yra suderinta ir patvirtinta", - tikino "Jūros šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Klaipėdos paplūdimių direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pabrėžė, kad šventės metu bus svarbu užtikrinti saugumą ir vandenyje. Bus siekiama, kad vandens dviračiai laikytųsi grafiko ir taisyklių, netrukdytų vyksiančioms varžyboms.

Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas ir keleivinio transporto schemoms - bus ribojamas eismas tarp "Avitelos" ir Galinio pylimo gatvės.

"Nerimą kelia spūstys būtent prieš fontanų renginį, kuris šiais metais vyks ne ant Jono kalnelio, o prie skulptūros "Neringa". Stengiamės išvengti spūsčių", - kalbėjo Klaipėdos keleivinio transporto atstovas.

D. Grikšaitė pridėjo, kad jau keletą metų VšĮ "Klaipėdos šventės" medicinos pagalbos budėjimą vykdo su Maltiečių organizacija, kuri padeda sergėti šventę. Vienas pagrindinių medicinos punktų bus Kruizinių laivų terminale - ten bus greitosios medicinos pagalbos ekipažas. Kiti trys punktai - Piliavietėje, prie Dangės upės esančioje prekybinėje ir fontanų zonose.

Šventės metu bus pratęstas viešojo transporto darbas trimis valandomis. Autobusai važiuos specialiu naktiniu maršrutu, jie dirbs iki 2-3 val. nakties, o maršrutiniai taksi dirbs visą parą.

Šįmet Jūros šventei sukanka 85-eri. Pagrindiniai šventės renginiai miesto gyventojų ir svečių laukia liepos 26-28 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder