Stogą virš lauko kavinių galės įsirengti ne visi verslininkai

Stogą virš lauko kavinių galės įsirengti ne visi verslininkai

Šylant orams kavinės suskubo rengti vietas lauke. Tiesa, naujokams arba tiems, kuriems baigėsi galioti projektas dėl laikino statinio įrengimo, iškilo nemenkų keblumų.

"Problema yra ta, kad praėjusią vasarą`Nacionalinė žemės tarnyba išleido taisykles. Jomis vadovaujantis yra reikalingas Nacionalinės žemės tarnybos sutikimas nesudėtingiems statiniams statyti. Pati Nacionalinė žemės tarnyba nežinodama, kaip vykdyti tas naujas taisykles, neduoda sutikimo, o mes be sutikimo negalime duoti leidimų", - kokioje aklavietėje dėl laikinų statinių, populiariai vadinamų lauko kavinėmis, atsidūrė kai kurie verslininkai, paaškino Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Pasisekė toms kavinėms, kurių anksčiau patvirtinti projektai dar galioja, tad jos laikinus statinius gali įsirengti ir be Nacionalinės žemės tarnybos leidimo, nes atgaline data taisyklės nėra taikomos.

"Bet yra tokių asmenų, kuriems projekto galiojimas yra pasibaigęs. Problemos iškyla ir naujiems objektams. Esame atsidūrę dviprasmiškoje situacijoje", - sakė J. Uptienė.

Vakar apie šią problemą kalbėtasi ir su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku.

"Su meru kalbėjome, kad reikėtų organizuoti susitikimą su Nacionalinės žemės tarnybos atstovais. Siūlome, kad verslininkai tiesiog statytų lauko įrangą, kol išsispręs problema ir Nacionalinė žemės tarnyba duos sutikimus", - po pasitarimo su meru pasakojo J. Uptienė.

Tačiau, pasak jos, tokiu atveju lauko kavinė negali turėti stogo ir turi būti lengvesnės konstrukcijos.

"Gali būti tik mobili lauko įranga", - patikslino Savivaldybės darbuotoja.

J. Uptienės duomenimis, vakar jau buvo išduoti 24 leidimai laikiniems statiniams prie kavinių įrengti.

"Nuo balandžio 1-osios jau galima teikti prašymus, kad išduotume leidimus, gavę leidimą, gali pradėti statyti", - minėjo J. Uptienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder