Stiprėja bendradarbiavimas su prancūzais

Stiprėja bendradarbiavimas su prancūzais

Prieš pat Jūros šventę į Klaipėdą turėtų atvykti garsus Prancūzijos keliautojas Jean Le Cam, prieš kelias dienas vienas išplaukęs į odisėją. Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, jo atvykimas į Lietuvos uostamiestį sukels nemenką tarptautinį atgarsį. Tai dar labiau sustiprins klaipėdiečių ir prancūzų bendradarbiavimą.

Penktadienį V. Grubliauskas susitiko su Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriumi Jean Marie Sani, kitais jo atstovais. Pasak Klaipėdos mero, prancūzai labai atsakingai vertina tokius santykius. Klaipėdiečiai ir prancūzai bendradarbiauja trijose srityse - šokio, kinematografijos, istorijos ir paveldo. Anot jo, Prancūzijos ambasados Lietuvoje atstovai labai patenkinti bendradarbiavimu su uostamiesčio menininkais. Itin gerą pagreitį šioje srityje įgavo Agnijos Šeiko šokio teatras, grojantis vienu iš pirmųjų smuikų visame santykių su Prancūzijos kultūros institutu kontekste.

Kalbant apie kinematografiją paminėtinas žiemos ekranų projektas. Prancūzai neatsisako idėjos į Klaipėdą atvežti garsius ir profesionalius nekomercinio prancūziško kino filmus. "Šiandien kalbėjome ir apie tai, kad ši idėja galėtų transformuotis į vasaros ekranų projektą arba į kiną atviroje erdvėje. Prancūzijos kultūros institutas tai vertintų kaip dar vieną galimybę pristatyti nekomercinį prancūzų kiną", - sakė V. Grubliauskas.

Į Klaipėdą ketinama atvežti garsių Prancūzijos menininkų parodą, kurią sudarys apie 20 darbų. Ji, ko gero, galėtų būti eksponuojama Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje. Netrukus atvažiuos iš Prancūzijos mentoriai, vesiantys modernaus šokio pamokas Klaipėdos šokėjams.

Pasak V. Grubliausko, tikėtina, kad Jūros šventės metu Klaipėdoje lankysis labai garsus prancūzų keliautojas Jean Le Cam, prieš kelias dienas iškeliavęs iš Italijos. Jis vienas savo laivu plaukia per pasaulio vandenynus ir jūras.

"Prancūzai rimtai nusiteikę analizuoti savo tėvynainių pėdsakus Klaipėdos istorijoje. Susitikimo metu buvo patvirtinta, kad Prancūzijos kultūros institutas ir ambasada mato didelę bendradarbiavimo su Klaipėda prasmę. Jie mano, kad Prancūzijos turi būti kiek įmanoma daugiau ne tik Vilniuje", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Klaipėdos mero manymu, klaipėdiečių ir prancūzų bendradarbiavimas yra vienas veiksmingiausių dviejų tarpvalstybinių institucijų susitarimų, vykstantis realiai, o ne fiksuojamas tik popieriuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder