Stebuklinga diena vienišoms mamoms

Stebuklinga diena vienišoms mamoms

Kiekvienai mamai didžiausia dovana yra jos vaikų dėmesys, tačiau taip pat svarbus ir visuomenės palaikymas, ypač tada, kai mama su vaiku ar keliais lieka vieniša. Viena socialiai atsakinga uosto įmonė šiais metais pagalvojo apie vienišas mamas ir skyrė joms 50 tūkst. eurų paramą.

Dienraštis "Vakarų ekspresas" surengė akciją "Motinos dienos magnolija", kurios metu buvo surastos Klaipėdoje gyvenančios vienišos mamos ir apdovanotos Motinos dienos proga. Prie akcijos prisidėjo ir Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia. Jos prieigose augantis magnolijų sodas įkvėpė pavadinimą šiai akcijai.

Pirmąją magnoliją jame prieš penkerius metus pasodino dievoraiškos ieškančios motinos ir kasmet sodina dar po vieną. Augantis magnolijų sodas, anot pranciškono brolio Benedikto Jurčio, yra nuostabus Vilties miesto simbolis.

Miesto, kuriame kasmet daugėja žmonių, išdrįstančių žengti žingsnį anapus baimės ir atrandančių tikrąjį gyvenimą ir viltį jame.

Akcijos metu vienišas mamas atrasti padėjo Klaipėdos ugdymo įstaigų bendruomenės. Į kvietimą atsiliepė net 31 uostamiesčio mokykla. Pedagogai dėkojo akcijos iniciatoriams ir tikino, jog vienišos mamos dažnai jaučia nepasitikėjimą ir gėdą dėl savo likimo, atskirtį dėl finansinių nepriteklių.

Specialiųjų mokyklų atstovai akcentavo, kad ypač dažnai vienišos lieka mamos gimus vaikui su fizine ir/ar psichine negalia. "Šie vaikai - nesavarankiški, mamos jiems - pagrindis ramstis.

Mamų galimybės užsidirbti, daryti karjerą yra ribotos. Tad visuomenės dėmesys, moralinis palaikymas ir konkreti pagalba šioms mamoms ypač reikalinga", - sakė "Medeinės" mokyklos direktorė Elena Knyzaitė.

Šviesos spindulėlis tamsoje

Uosto įmonės skirta parama vienišoms mamoms buvo išdalinta prieš pat Motinos dieną. Mamoms įteiktos prekybos centro "Akropolis" dovanų kortelės.

"Mamos nesitikėjo tokių dovanų, priimdamos jas graudinosi. Sudėtingu karantino laikotarpiu daugelis jų patyrė sunkumų, nes neteko darbo, pajamų", - pasakojo dienraščio "Vakarų ekspresas" vykdomoji direktorė Loreta Latakienė.

 

 

STAIGMENA. Vienišoms mamoms įteiktos akcijos "Motinos dienos magnolija" dovanos buvo malonus netikėtumas.

Mama Aistė, auginanti du nepilnamečius (10 ir 15 metų) vaikus, nuoširdžiai dėkojo akcijos organizatoriams ir mecenatui.

Pasakojo, kad buvęs sutuoktinis, po skyrybų gyvenantis kitame mieste, visiškai neprisideda prie vaikų išlaikymo. Alimentus moteris gauna iš Vaikų fondo.

Jos pačios gaunamos tik minimalios pajamos už darbą ligoninėje karantino metu dar sumažėjo. Tėvai padėti negali, nes patys yra neįgalūs ir jiems reikia paramos.

"Laimei, senelis paliko mums butą ir nereikia mokėti nuomos ar paskolos už būstą, nes tikrai neišsiverstume. Akcija "Motinos dienos magnolija" man tapo tikru stebuklu. Nustebino paramos dydis.

Iš karto nuvažiavome su vaikais į prekybos centrą, nupirkau jiems batukus, sau pasidovanojau pavasarinę striukę, nusipirkom maisto", - pasakojo akcijos dalyvė.

Mama Marija, kuri viena augina 8 ir 10 metų dukrytes, pasakojo, kad su vyru išsiskyrė, kai jaunesnei dukrytei buvo tik vieni metukai.

"Tada žemė slydo iš po kojų. Po skyrybų slėgė ne tik vienatvė ir išaugusi atsakomybė, bet ir didelė finansinė skola. Buvo krizė, depresija, tačiau net baisiausioje tamsos karalystėje yra šviesos spindulėlis.

Tuo metu man viltį ir tikėjimą žmonėmis pažadino pranciškonų bendruomenė. O šiandien galiu pasakyti, kad gerų žmonių yra daug ir ši akcija tai patvirtino. Dėkinga esu savo ir vaikų vardu dosniam mecenatui, "Vakarų ekspresui", dukryčių mokyklos ir pranciškonų bendruomenei, Dievui, kuris mus laimina. Motinos dienos šventė šiemet buvo stebuklinga.

Dalį sumos jau panaudojome, nupirkau batukus dukrytėms, sau tortą Motinos dienos proga. O likutį dar pasilaikysime. Nežinia, kas laukia mūsų ateityje", - su ašaromis akyse dėkojo pašnekovė.

 

 

TRANSLIACIJA. Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje aukojamos šv. Mišios už visas mamas sekmadienį buvo transliuojamos internetu.

Šventinę dieną Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje už mamas buvo aukojamos šv. Mišios, internetu iš bažnyčios buvo transliuojama speciali laida, kurioje savo patyrimais ir liudijimais dalijosi kuriančios, autistiškus vaikus auginančios mamos, skambėjo Nomedos Kazlaus atliekamų dainų įrašai.

"Per Motinos dieną mes visi stengiamės pasveikinti, nudžiuginti savo mamas, tačiau pagerbti motinystės dovaną galime ir kitaip, padėdami kitoms mamoms, ypač toms, kurioms motinystė dėl sunkumų kartais tampa nepakeliama našta.

Parodykime dėkingumą visoms mamoms ir ne tik per Motinos dieną", - ragino broliai pranciškonai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder