Statys namus neįgaliems jaunuoliams

Statys namus neįgaliems jaunuoliams

Klaipėdos miesto savivaldybė ruošiasi statyti 2 pastatus, skirtus jaunuoliams, turintiems psichinę negalią. Klausimas dėl sklypų, kuriuose turėtų išdygti pastatai, miesto Tarybą turėtų pasiekti sausio pabaigoje.

Jei miesto Taryba pritars, dėl uostamiesčio pietinėje dalyje tarp daugiabučių išsidėsčiusių sklypų Laukininkų g. 32A ir Markučių g. 4) perėmimo valdininkai kreipsis į Nacionalinę žemės tarnybą.

Savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Deividas Petrolevičius kalbėjo, kad ši idėja kilo atsižvelgiant į praktiką, kai jaunuoliams, gyvenusiems vaikų namuose, vis dar reikia pagalbos.

"Kai jie baigia savo gyvenimą globos namuose, jiems dar reikia pagalbos iš šono - kad padėtų socialinis darbuotojas dėl apsilankymo medicinos įstaigoje, ieškant darbo. Jie dar nėra visiškai pasiruošę gyventi savarankiškai, tačiau jiems nereikia ir nuolatinės priežiūros. Taigi, šiuose namuose žmonės dar turėtų pagalbą, bet kartu pratintųsi prie savarankiško gyvenimo", - aiškino D. Petrolevičius.

"Grupiniai gyvenimo namai - tai trumpalaikę / ilgalaikę socialinę globą teikianti socialinės globos įstaiga, kurioje bendruomenėje atskirose patalpose (name, bute) namų aplinkoje gyvena iki 10 nesavarankiškų ar iš dalies savarankiškų asmenų", - teigiama sprendimo aiškinamajame rašte.

Savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė "Vakarų ekspresui" aiškino, kad kartu su Tarybos sprendimu bus pateiktas prašymas Nacionalinei žemės tarnybai, kuri jį išnagrinės.

"Dabar šis klausimas svarstomas komitetuose. Tikiuosi, iki Tarybos posėdžio jis bus visuose komitetuose apsvarstytas", - kalbėjo R. Gružienė.

Ji akcentavo, kad sklypas Markučių g. 4 jau yra įtrauktas į socialinėms reikmėms skirtą programą, tad čia išties bus statomas namas.

"Vyks projektavimo procedūros. O kitą sklypą Laukininkų gatvėje 32A rezervuojame, kadangi skypas arti komunikacijų, tiek susisiekimo, tiek inžinerinių tinklų. Belieka prijungti. Poreikis tokiems namams statyti yra. Tačiau tai nereiškia, kad iškart yra apsispręsta statyti 2 namus", - aiškino R. Gružienė.

Sklypai Savivaldybei nieko nekainuos - jie bus perimti patikėjimo teise iš valstybės. "Tiesiog sklypo suformavimo ir registravimo išlaidos - tai palyginti nedidelės sumos", - kaip teks prisidėti Savivaldybei, komentavo Žemėtvarkos skyriaus vedėja.

Tiesa, R. Gružienė kol kas teigė negalinti atsakyti į klausimą, ar pastatas Markučių g. 4 bus projektuojamas jau šiemet. Ji kalbėjo šiuo metu negalinti įvardyti ir sumos, kiek Savivaldybei atsieis dviejų pastatų statybos.

"Pirmasis žingsnis - žemės sklypų perėmimas, suformavimas, o toliau jau visi kiti - projektavimo, statybos - darbai", - kaip viskas klostysis toliau, glaustai paaiškino R. Gružienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder