Spygliuota tvora užsitvėrė nuo menininkų?

Spygliuota tvora užsitvėrė nuo menininkų?

Po savaitgalį vykusios menininkų akcijos prie buvusio Klaipėdos komisariato Jūros gatvėje objektas iš vienos pusės aptvertas spygliuota tvora, užkalta lentomis ir dalis kiaurų langų.

"Miestas puošiasi šventėms. O menininkai yra pavojingi ir neprognozuojami. Tik "Kalėdinė girlianda" apsaugos ir valdžią, ir Vyriausybę nuo jų! Su Šventėm!!!" Tokie komentarai pasipylė feisbuke po nuotraukomis, kuriose matyti, kaip ant buvusio Policijos komisariato tvorų vyniojama spygliuota viela.

"Nemanau, kad nuo menininkų saugo. Regis, pastatą valdantis Turto bankas pagaliau sureagavo į akcijos metu išsakytą kritiką", - svarstė Tomas Kiauka, vienas iš akcijos "Už gyvą ir kuriančią Klaipėdą" organizatorių, asociacijos "Klaipėdos kultūros bendruomenė" vadovas.

Menininkų akcija buvo suorganizuota lapkričio 11 d. Gyva grandine apjuosdami pastatą Klaipėdos menininkai, paveldosaugininkai, istorikai dar kartą viešai išsakė poziciją, jog vokiečių kultūros palikimas turėtų būti pritaikytas kultūros ir bendruomenės reikmėms. Šiam siekiui pritaria ir Klaipėdos miesto Savivaldybė, tačiau Vyriausybė svarsto kitą alternatyvą - įkurdinti pastate teismo rūmus. Galutinis sprendimas vis dar nepriimtas.

Turto banko Komunikacijos vadybininkė Aldona Violeta Grinienė informavo, kad "Turto bankas pasirašė sutartį su rangovu, kuris rūpinasi pastatu. Rangovas pradėjo likviduoti gaisro pasekmes, sandarinti pastatą, t.y. tvarkyti stogą ir sandarinti langus, taip pat sumažino galimybę patekti į pastatą".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder