Smiltynę puola šernai

Smiltynę puola šernai

Persikėlus keltu į Smiltynę ir einant Lietuvos jūrų muziejaus link į akis krenta kai kuriose vietose tiesiog "išarti" žolynai. Žmonės juokauja: nors imk ir bulves sėk. Pasirodo, tai šernų darbas.

Pakalbinta aplinką tvarkiusi moteris sakė, kad šiemet šernų labai daug, kur kas daugiau nei ankstesniais metais. Anot jos, jie čia eina didelėmis bandomis, kartais baugu ir į mišką lįsti. "Draugė pasakojo: vaikščiojo vaikščiojo miške, žiūri, maži šerniukai prie kojų, o netoliese ir šernė. Tai bėgo moteris kiek galėdama", - pasakojo Danutė.

Ji sakė, kad šernai apie 22 val. traukia prie namų, ateina tiesiog prie durų ir nieko nebijo.

Pasak ponios Danutės, šernai knisa ir ieško po velėna grambuolių lervų, esą jos jiems tikras saldainis - vieni baltymai.

"Smiltynę šernai užpuolė, gelbėti reikia. Kodėl jų niekas nešaudo - juk susidarė didelės bandos, nežinau. Sakė naikins dėl kiaulių maro, bet čia nenaikina. Matyt, medžiotojai neprižiūri savo teritorijos.

Visą tą gražią aplinką sugadino. Kelis kartus taisiau taisiau, bet daugiau tikrai to nedarysiu. Nes kas iš to? Pajudini, tai jie atėję kitą kartą dar labiau kelia velėną.

Dabar lapai krenta, tai pabandyk juos išgrėbti tose vietose, kur šernai prasiėjo. Sunku, krapštai krapštai juos iš tos duobės. Jeigu bandai uždėti velėną ant tų lapų, ji šoka atgal, su kojomis trypi - tikras košmaras", - pasakojo moteris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder