Smeltės kvartalas skęsta pažadų jūroje

Smeltės kvartalas skęsta pažadų jūroje

Nuolatinio triukšmo ir gatvėse barstomų metalo šiukšlių neapsikentę individualių namų savininkų bendrijos "Smeltė" gyventojai dar kartą kreipėsi į miesto valdžią su prašymu spręsti problemą.

Pirmadienį Nemuno ir Senosios Smiltelės gatvių sankryžoje situaciją apžvelgė ir valdžios, ir kitų institucijų atstovai. Ir nors visi girdėjo triukšmą, matė gatvių pakraščiuose besimėtančias metalo daleles, kada ir kaip bus išspręsta problema - nežinia.

"Tikriausiai esame vienintelė gyvenamoji teritorija Klaipėdoje, apsupta tiek ūkio subjektų. Per daugelį metų nematėme jokių veiksmų gyventojų naudai", - nusivylimo neslėpė vietos gyventojai.

Pasak "Smeltės" bendruomenės valdybos nario Virgilijaus Lisausko, jau ilgą laiką žadama įrengti 4 metrų aukščio triukšmą slopinančią sienelę, riboti įmonių darbą nakties metu. Tačiau, jo teigimu, iki šiol vietos gyventojai gyvena tik pažadais.

"Pasirodo, kad metalo laužo kiekio apskaičiuoti neįmanoma. O kai tik atplaukia laivas, transportas važiuoja visą parą. Niekas to nekontroliuoja.

Jeigu tris kartus per naktį namas tarsi griūva, tai nėra triukšmas? Pagal metodiką, vidurkius - viskas normaliai? Esant dideliam vėjui durpės yra uždengiamos tinkleliu?" - ne vieną klausimą valdžios ir kitų institucijų atstovams uždavė V. Lisauskas.

Policijos atstovai patikino, kad patruliai pro šią vietą važiuoja gana dažnai ir pažeidimus fiksuoja. Tačiau vietos gyventojai teigia ką kita, neva sunkiasvorės transporto priemonės, važiuojančios atviru kroviniu ir gatvėse barstančios šiukšles, yra nekontroliuojamos. Nutinka ir taip, kad metalo dalelės praduria automobilių padangas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos ir saugos kontrolės skyriaus vedėjos Astos Šlepetienės teigimu, problema yra akivaizdi, o priemonės, kurios buvo suplanuotos, turi būti vykdomos.

"Vien tik orientuotis į triukšmo matavimą - ieškojimas priežasčių kažko nedaryti. Ir be matavimų yra aišku, kad bent jau tos priemonės, kurios buvo suplanuotos, turi būti vykdomos. Matavimus mes padarysime", - tikino A. Šlepetienė.

Pasak miesto vicemero Arūno Barbšio, naujajai miesto valdžiai reikia laiko tam, kad būtų susipažinta su pateikta informacija. Jis taip pat žadėjo, kad veiksmų bus imtasi.

"Su krovos įmonių savininkais kalbėsimės ir klausimą spręsime. Problemą tikrai matome. Dieną dirbti galima, bet naktį turi būti ramybė ir poilsis. Informaciją peržiūrėsime, kad padarytume tai, ką esame įsipareigoję padaryti. Nepažadu, kad viskas bus išspręsta šiandien ar rytoj, bet problema bus sprendžiama", - sakė A. Barbšys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder