Slengiuose nusidriekė eisena už saugią aplinką

Slengiuose nusidriekė eisena už saugią aplinką

Šeštadienį Klaipėdos rajone, Slengiuose, kelių rajono gyvenviečių bendruomenės reikalavo imtis veiksmų, kad gatvės taptų saugesnės. Eisenos dalyviai politikams ir valdininkams priminė, kad jau gerą dešimtmetį kalbama apie infrastruktūros gerinimą, bet kalbos ir lieka kalbomis.

Surengti eiseną slengiškius paskatino praėjusią savaitę įvykusi skaudi nelaimė, kai kelyje žuvo keturiolikmetis bendruomenės narys.

Dalyvauti eisenoje registravosi apie 150 Slengių, Gindulių, Klemiškės gyventojų. Jie buvo kviečiami dėvėti šviesą atspindinčias liemenes, atsinešti plakatų.

Kelyje žuvusio berniuko tėvai eisenoje dalyvavusiems vaikams išdalino kelias dešimtis baltų balionų, kurie vėliau buvo paleisti į orą. Avarijos vietoje buvo uždegta žvakučių, vaiko atminimas pagerbtas tylos minute.

Renginio metu buvo renkami parašai po reikalavimu dėl infrastruktūros gerinimo.

„Perduosime automobilių kelių direkcijai raštą su savo reikalavimais, kad norime daugiau perėjų, stotelių, pėsčiųjų takų, gatvių apšvietimo, nes XXI amžiuje gyvename tamsoje. Yra nesaugu, nes gyvenvietės plečiasi, eismas intensyvėja, nelaimių, įvykių dažnėja, o infrastruktūra per 13 metų, kiek aš čia gyvenu, nepakitusi“, - sakė viena iš eisenos organizatorių, slengiškė mama Iveta Bachmetjeva.

Pasak jos, akcijoje dalyvavo ne vienos gyvenvietės bendruomenės, nes saugumas aktualus daugeliui.

„Tas kelias tapo arterinis, iš visų gyvenviečių žmonės važiuoja keliu į Klaipėdą, srautai yra didžiuliai. Nesaugios tapo visos gyvenvietės“, - akcentavo pašnekovė.

Slengiškė pridūrė, kad praėjusią savaitę įvykusi nelaimė buvo paskutinis lašas, privertęs visus susivienyti ir išeiti į gatves.

„Reikalaujame neatidėlioti saugios infrastruktūros įgyvendinimo Slengiuose prioritetine tvarka. Norime, kad valdžia čia ir dabar imtųsi veiksmų, nelauktų kitos nelaimės“, - sakė I. Bachmetjeva.

„Infrastruktūra nespėja su kvartalų plėtra“

Eisenoje dalyvavęs Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas savo „Facebook“ paskyroje pripažino, kad esama infrastruktūra nespėja su sparčia gyvenamųjų kvartalų plėtra.

„Akivaizdu, kad ilgą laiką į šią seniūniją nebuvo kreipiama pakankamai dėmesio.

Tačiau situacija pamažu keičiasi. Šiais metais Klaipėdos rajono taryba Sendvario seniūnijos infrastruktūrai skyrė beveik pusantro milijono eurų – gyvenvietėse klojamas asfaltas, įrenginėjamas apšvietimas, tiesiami pėsčiųjų, dviračių takai.

Baigti darbai ir Lenkviečių gatvėje – paklotas asfaltas, įrengtas pėsčiųjų-dviračių takas. Dėl Danės gatvės asfaltavimo pateikėme prašymą statybos leidimui, ruošiama dokumentacija rangos pirkimui. Darbai prasidėjo ir Agilos gatvėje.

Tai mūsų keliai, bet yra ir regioniniai, jungiantys gyvenvietes. Jie priklauso Automobilių kelių direkcijai. Tad kalbamės, deramės su direkcija ir turime rezultatų – vien šiais metais pasirašytos 8 sutartys, kurios leis pagerinti infrastruktūrą visame rajone“, - rašė meras.

B. Markausko teigimu, pasirašyta sutartis su direkcija dėl kapitalinio kelio ruožo, į kurį patenka Rasytės ir Šimkų gatvės, Klaipėda–Radailiai–Kretinga remonto.

Teigiama, kad iki 2023-iųjų bus įrengti takai, autobusų sustojimo aikštelės, apšvietimas.

“Iš esmės bus atnaujinta infrastruktūra nuo Slengių žiedo iki Radailių. To nebūtų buvę, jei Savivaldybė prie remonto nebūtų prisidėjusi savo lėšomis. Praėjusiame Tarybos posėdyje buvo patvirtinta ir kita sutartis su direkcija – dėl autobusų paviljonų įrengimo. Konkrečiai Sendvaryje paviljonai bus įrengti Lelių kaime prie sodų, Trušelių kaime netoli Smeltaitės ir Danės gatvių sankryžų, Jakuose prie Jubiliejaus ir Bajorų gatvių.

Taip, daug kas turėjo būti seniai padaryta, bet – pirkimai stringa, rangovai ne visada vykdo įsipareigojimus, konkursai skundžiami, užtrunka žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros, visa tai ilgina procesus“, - aiškino Klaipėdos rajono meras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder