Skundžiasi triukšmu Sąjūdžio parke

Skundžiasi triukšmu Sąjūdžio parke

Klaipėdietis Algis prašė atkreipti dėmesį į situaciją Klaipėdos Sąjūdžio parke. Pašnekovas nevyniojo žodžių į vatą ir išsakė nusiskundimus - esą žmonės yra priversti kentėti ne tik aplinkinių gyventojų, bet ir augintinių keliamą triukšmą.

Pietinėje miesto dalyje tarp Laukininkų ir Varpų gatvių įkurtas Sąjūdžio parkas daliai miesto gyventojų nepatogumų kelia jau ne vienerius metus. Nusiskundimai prasidėjo nuo ten įrengtų muzikinių instrumentų, kurie garsus skleisdavo juos daužant tam skirtais pagaliukais. Metalinių stulpelių garsai sklisdavo ir naktį. Matyt, pro šalį keliaudamas jaunimas taip pat susiviliodavo išbandyti šią naujovę.

Nors muzikinių instrumentų šiuo metu jau nebėra, problemos nesibaigia. Klaipėdietis Algis nerimauja dėl ten gyvenančių tėvų, kurie jau seniai neranda ramybės.

"Ši teritorija, galima sakyti, tapo "kinologijos centru". Maždaug nuo penktos valandos ryto gyventojai vedžioja savo šunis po langais. Pagrindinė problema yra ne jų paliekamos išmatos, o keliamas triukšmas", - sakė Algis.

Pašnekovas minėjo, jog apie namuose paliekamus šunis jis net nebesistengia kalbėti. Didžiausią nerimą jam kelia lauke lakstantys šunys, kuriuos gyventojai paleidžia be pavadžių netoliese žaidžiant vaikams.

Klaipėdietis teigė, kad ne kartą kreipėsi į įvairius specialistus: "Tiesiai šviesiai paklausiau, kam priimami tie įstatymai viešajai tvarkai palaikyti. Sulaukiau tik paprasto paaiškinimo, kad tolesniam problemos sprendimui trūksta įrodymų."

Pažeidimų neužfiksavo

Redakcijai susisiekus su Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėju Sauliumi Valiuliu, šis patikino, kad jokių nusiskundimų iš Laukininkų gatvės 50 ir 52 daugiabučių gyventojų negavo.

S. Valiulis pasiūlė gyventojui kreiptis elektroniniu paštu ir aprašyti visą problemą išsamiai.

"Gavus gyventojo laišką galėsime užfiksuoti nusiskundimą ir pagal galimybes atlikti tyrimą. Mes, žinoma, dažniausiai dirbame iki penktos valandos vakaro, tačiau prireikus galėtume pareguliuoti grafiką ir gavus įsakymą iš Savivaldybės administracijos direktoriaus, atliktume rytinį patikrinimą", - aiškino S. Valiulis.

Be šiuo metu nuolat kenčiamo šunų keliamo triukšmo, gyventojai taip pat užfiksuoja ir Sąjūdžio parke vykstančias muštynes tarp vietos paauglių. Algis tikino, kad arčiau bažnyčios esančioje riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų zonoje dažnai vyksta muštynės.

"Pamenu vieną tokių atvejų, kai pasikartojus šiam nemaloniam įvykiui iškviečiau policiją, tačiau į įvykio vietą ji atvyko tik po valandos", - dėstė klaipėdietis.

Jis sunerimęs, kad miegamųjų rajonų vardas praranda savo prasmę. Gyventojai tikisi ramybės, tačiau, pašnekovo teigimu, tiek rytais, tiek vakarais erzina šunų lojimas. Algis teigė, kad tikrai nėra nusistatęs prieš šunis, tačiau kai yra trikdoma gyventojų ramybė, klaipėdietis yra pasirengęs kreiptis net į teismą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder