Skundai dėl Alfrido Bumblio išteisinimo subliuško

Skundai dėl Alfrido Bumblio išteisinimo subliuško

Iki Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) nukeliavusios bylos dėl Klaipėdos teritorinei ligonių kasai (TLK) vadovaujančio Alfrido Bumblio, kuris buvo apkaltintas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, galutinai subliuško. Klaipėdos universitetinės ligoninės ir Klaipėdos apylinkės prokuratūros kasacinis skundas dėl A. Bumblio išteisinimo buvo atmestas.

"Vakarų ekspresas" ne kartą rašė apie peripetijas, vykstančias Klaipėdos TLK. 2013 m. spalį Valstybinės ligonių kasos direktorius priėmė sprendimą atleisti A. Bumblį iš darbo. Jis buvo apkaltintas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, kadangi atsisakė svarstyti minėtos ligoninės prašymus dėl jos sutarčių papildymo teiktinomis psichiatrijos paslaugomis.

Sprendimą, kad A. Bumblys nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi, buvo priėmę Klaipėdos miesto apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, be to, buvo nurodyta jam sumokėti beveik 71 tūkst. litų vidutinio darbo užmokesčio už priverstines pravaikštas. Šie verdiktai buvo ir toliau skundžiami.

Sprendimas buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, tačiau ir šis priėmė A. Bumbliui palankų sprendimą.

LAT kasacinį skundą pateikę ligoninės ir prokuratūros atstovai aiškino, jog teismai netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, ignoravo liudytojų parodymus, neatsižvelgė į įrodymus ir kita.

Vis dėlto šie teiginiai LAT nepasirodė įtikinami, tad vakar kasacinis skundas buvo atmestas.

A. Bumblys "Vakarų ekspresui" aiškino, jog net neabejojo savo išteisinimu.

"Buvau įsitikinęs, kad mano tiesa bus. Tik aš kai kam užduosiu klausimus - kodėl aš ir mano šeima tiek metų buvome tampomi, terorizuojami ir kodėl buvo norima su manim susidoroti, ginant viešąjį interesą", - šnekėjo A. Bumblys.

Ligonių kasos vadovas aiškino, kad nemato problemos dirbti su vadovybe, kuri siekė išversti jį iš posto.

"Aš stengiuosi ir dirbu pagal teisės aktus, pagal savo sąžinę, įsitikinimą. Tie, kurie taip negalvoja, tegul permąsto savo veiksmus", - pabrėžė A. Bumblys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder