Skulptūrų parkas persikels į virtualybę

Skulptūrų parkas persikels į virtualybę

Klaipėdoje ketinama sukurti Skulptūrų parko informacinę bazę.

Antradienį Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus (MLIM) vadovas Jonas Genys, Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovė Gražina Markvaldienė ir VĮ Registrų centro Klaipėdos padalinio vadovas Egidijus Šakalys pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigojo įgyvendinti projektą "Klaipėdos skulptūrų parko skaitmenintos informacijos sklaida".

"Projekto pavadinimas skamba nuobodžiai, tačiau slepia labai įdomias veiklas. Pavyzdžiui, bus sukurta 20 vaizdo interviu lietuvių, anglų, rusų kalbomis su skulptoriais, kūrusiais parke esančius meno kūrinius, ir parko lankytojai per savo išmaniuosius įrenginius su QR kodais galės gauti tiesioginę informaciją apie apžiūrimos skulptūros idėją, sukūrimo aplinkybes ir panašiai", - intrigavo MLIM direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė.

Registrų centro specialistai jau nuskenavo 116 parko skulptūrų ir 8 istorinius objektus. Virtualioje erdvėje jie bus atkurti 3D formatu. Muziejaus specialistai pateiks apie šiuos objektus išsamią informaciją, ją sukelti ir patraukliai pateikti virtualioje realybėje padės Klaipėdos valstybinės kolegijos informacinių technologijų, aplinkos inžinerijos ir turizmo administravimo specialybių studentai. Jie parengs ir tris skirtingus turistinius maršrutus, kuriais eidami klaipėdiečiai ir svečiai galės pažvelgti į parką vis kitu aspektu: atrasti Nacionalinės premijos laureatų kūrinius ar skulptūras, šlovinančias meilę, ugdančias patriotizmą.

Virtuali informacinė bazė suteiks galimybę apžiūrėti Klaipėdos skulptūrų parką ir nuotoliniu būdu, užsukus į Regia.lt, MLIM svetaines.

Projektą ketinama užbaigti iki 2017 m. pabaigos. Kultūros taryba jam įgyvendinti skyrė 9 869 eurus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder