Skaitytojus vilios knygomatu

Skaitytojus vilios knygomatu

Vakar Klaipėdos "Akropolyje" oficialiai atidarytas pirmasis Lietuvoje bibliotekos knygomatas. Idėjos autorė Klaipėdos apskrities viešoji Ievos Simonaitytės biblioteka viliasi, kad sprendimas priartins žmogų prie knygos ir netgi leis sutaupyti laiko.

Norint pasiimti knygą, reikia turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą, nuskaityti brūkšninį kodą ir pasirinkti knygos skaičių. Iš automato išlenda čekis, kuris patvirtina knygos pasiėmimą. Knygos viduje yra informacinis lapelis, kuriame surašyta visa informacija apie knygos gražinimą. Ją per 30 dienų reikia grąžinti bibliotekai adresu Herkaus Mantaus g. 25.

"Knyga randa savo skaitytoją, todėl nuo šios dienos bibliotekos lankytojams su nario bilietu bus paprasta ateiti čia ir pasiimti knygą. Tikiuosi, "Akropolio" lankytojai pamėgs šią naujovę, taps bibliotekos nariais ir naudosis šiuo knygomatu", - vylėsi Klaipėdos "Akropolio" vadovas Ovidijus Zibalis.

Knygos bus keičiamos atsižvelgiant į tai, koks bus paimtų knygų skaičius. Šiame knygomate telpa apie 200 knygų. Vienam skaitytojui galima paimti tik vieną knygą.

"Užsieniečiams galioja ta pati tvarka, kaip ir Lietuvos gyventojams. Reikėtų su tapatybę patvirtinančiu dokumentu atvykti į biblioteką, kur bus išduotas skaitytojo bilietas. Kol kas knygomatas bus tik vienas, nes dabar dirbame tik ties šiuo projektu", - sakė šio projekto vadovė Toma Gergelienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder