Šiukšlintojas neįtarė, į kokius spąstus pateko

Šiukšlintojas neįtarė, į kokius spąstus pateko

Pajūrio regioniame parke netoli Olando Kepurės didžiulį kiekį šiukšlių lyg niekur nieko išpylęs pažeidėjas įkliuvo pareigūnams į rankas.

Praėjusio mėnesio pabaigoje įžūlus šiukšlintojas papiktino gamtosaugininkus, kai buvo rasti kalnai statybinių šiukšlių miške. "Vakarų ekspresas" birželio pradžioje jau rašė, kad šiukšlėse buvo aptikta ir įmonės pavadinimo dalis. Dienraščio žiniomis, įmonė statybų darbais neužsiima, todėl jų atstovai nėra atsakingi už šį incidentą.

Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius birželio pradžioje spėjo, kad žmogus, kurio šiukšlės atsidūrė gamtoje, apie tai taip pat nieko neįtaria.

"Schema yra tokia: žmogus pasisamdo šiukšlių vežėjus. Užuot vežę į savartyną, jie išverčia atliekas miške tam, kad nereikėtų mokėti už priduotas šiukšles", - tąkart pasakojo D. Nicius.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis patvirtino šiuos žodžius. Penktadienį "Vakarų ekspresui" jis pasakojo, kad skyrius atliko pradinį tyrimą - rado butą, iš kurio buvo paimtos šiukšlės, ir nuvykę į jį pasikalbėjo su gyventoju. Specialistai internete aptiko ir šiukšlių išvežimo paslaugas teikiančio asmens telefono numerį, kurį surinkes buto savininkas paprašė išvežti statybines atliekas.

Informacija buvo perduota Pajūrio regioninio parko atstovams.

Ekologas Erlandas Paplauskis tikino, kad pažeidėją sučiupo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai. Pastarieji detaliau įvykio nekomentavo - komentarą dienraščiui pažadėjo atsiųsti po ilgojo savaitgalio.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, pažeidėjas buvo sučiuptas imitavus veiklos modelį - specialistai telefone surinko jo numerį ir užsisakė šiukšlių išvežimo paslaugą iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento. Tad vyras atvyko tiesiai jiems į rankas.

Už šiukšlinimą prie Olando Kepurės jam skirta 150 eurų bauda.

Įdomu tai, kad dar birželio pradžioje viešumoje pasirodžius informacijai apie įvykį, šiukšlių neliko - pažeidėjas galimai jas surinko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder