Šiemet - baravykų metai

Šiemet - baravykų metai

Pirmadienį pliaupiant lietui Senajame Klaipėdos turguje grybais prekiaujančių žmonių buvo gal kiek daugiau nei Naujajame. Visi jie daugiausia siūlė baravykus. Jie sako, kad šiemet labiausiai auga būtent jie, bet grybų gausumo atžvilgiu šie metai esą nekokie.

Klaipėdietė Marija, pamačiusi, kad feisbukas pilnas grybų, pati sekmadienį nuo 9 iki 13 val. Klaipėdos rajono miške su vyru rado net 80 baravykų. Šiek tiek jų suvalgė, o kitus užsišaldė.

Feisbuke siūloma pirkti baravykų kilogramą dažniausiai už 4 eurus, raudonikių - už 3,5 euro.

PIGIAU GRYBŲ. Senajame turguje kilogramas slidokų kainavo tik 2 eurus.

Prie "Iki" parduotuvės vakar 10 val. tik vienas vyras turėjo porą indelių baravykų, kurie kainavo po 7 eurus. Per pietus jis jau žadėjo ir už 6 eurus atiduoti.

Naujajame turguje - klaipėdietės

Naujajame turguje vakar iki pietų tik kelios moterys turėjo grybų,o sekmadienį prekeivių grybais čia buvo net 12.

Vakar 0,5 kg indelis baravykų Naujame turguje kainavo 5 eurus, litrinis indelis voveraičių - 3 eurus. Klaipėdietė Regina sakė žinanti grybų vietas Šilutės rajone. Baravykus jie su vyru pradėjo rinkti prieš tris savaites. Pasak jos, grybų dar bus, kol neprasidės šalnos. Paklausta, ar pavyksta kiek iš grybų prisidurti prie pensijos, moteris tik nusijuokė. Už degalus reikia mokėti, už vietą turguje - 5 eurus. Tik tiek, kad pati labai mėgsta grybauti, jai tai malonumas.

Kita Naujajame turguje prekiavusi klaipėdietė sakė galinti kiekvieną dieną grybauti. Prisirenka tiek grybų, kad negali suvalgyti, tai ir parduoda. Jos didelių baravykų 1 kg indelis kainavo 7 eurus.

Senajame turguje - žmonės iš rajonų

Senajame turguje grybais prekiavo daugiausia iš rajonų atvykę žmonės. Pavyzdžiui, Romualdas atvažiavo iš Skuodo rajono. "Pas mus nėra rinkos. Skuodas - kaimas, kas jame tau grybus pirks. Tikrai nepasakyčiau, kad šiemet daug grybų. Drėgmės buvo per mažai. Manau, jų šiemet nebus tiek, kiek būdavo kitais metais. Pažįstamas vienas skambino, sakė Latvijoje irgi nėra grybų. Bet tie, kurie žino vietas, prisirenka. Pats nesu gyvenime nė karto buvęs Latvijoje. Grybauju Kretingos ir Skuodo rajonuose", - pasakojo vyras.

Jis už baravykų indelį, sveriantį kilogramą, prašė 8 eurų, už raudonikių - 5 eurų. "Grybų pardavimu neužsiimame, bet tiek pririnkome, kad nėra kur dėti. Aišku, kad žinau vietas, kur jie auga", - pasakojo Romualdas.

BARAVYKAI. Naujajame turguje sutikta klaipėdietė sakė labai mėgstanti grybauti, baravykų prisirenkanti tiek, kad nesuvalgo, tad parduoda.

Prekeivė Nijolė baravykų indelį buvo įkainojusi 7 eurais, raudonikių - 5 eurais. Paklausta, kodėl raudonikius parduoda pigiau, atsakė: "Baravykas yra baravykas. Raudonikiai ne tokie skanūs. Pas mus Veiviržėnuose grybų tikrai yra. Sekmadienį nuo 8 val. iki 13 val. pririnkome 4 kibirus. Daugiausia yra baravykų. Aš juos ir renku, kitų neimu", - sakė moteris.

Kita moteris iš Gargždų grybus pardavinėjo krūvelėmis, kurios kainavo ir po 8, ir po 9 eurus, mat jose buvo kiek daugiau nei kilogramas grybų. "Taip, mano vyras žino vietas, kur reikia ieškoti. Mes kitokių ir neradom, tik baravykus. Tik keturi mažučiai raudonikiai pasitaikė", - pasakojo ji. Moteris tvirtino, kad klaipėdiečiai noriai perka grybus, tik pirmadienį pirkėjų nebuvo dėl prasto oro.

Viena moteris iš Plikių turėjo ir slidokų, kurių 1 kg kainavo 2 eurus, raudonikių - 4 eurus, baravykų - 5 eurus. Pati ji, anksčiau labai mėgdavusi grybus, dabar negali jų valgyti dėl ligos.

Senajame turguje viena pagyvenusi moteris vis klausinėjo kainos, bet grybų taip ir nepirko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder