Sieks pateisinti Europos sporto miesto statusą

Sieks pateisinti Europos sporto miesto statusą

Pasitikdama ateinančius Sporto metus bei ruošdamasi gruodžio 6 d. oficialiai gauti Europos sporto miesto regalijas, Klaipėdos valdžia žada dar daugiau dėmesio skirti miesto sporto infrastruktūrai.

"Turime ambicingų planų, kad pateisintumėm šį vardą", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Artimiausiais metais Klaipėdoje numatyta įgyvendinti ne vieną sporto objekto rekonstrukciją ar naujas statybas. Nemaža dalis darbų numatyta jau kitais metais.

Pasak S. Budino, metų pabaigoje jau turėtų būti baigtas Futbolo mokyklos ir Paryžiaus Komunos gatvėje esančio neveikiančio baseino komplekso konversijos projektas. Objektas į sporto centrą pavirs per tris etapus, kurie bus įgyvendinami 2018-2020 m. Viso projekto vertė 12, 5 mln. eurų, iš savivaldybės biudžeto numatoma skirti 8 milijonus.

"Taip pat jau parengtas Irklavimo bazės rekonstrukcijos projektas, bus galima skelbti rangos darbų konkursą. Dar vienas svarbus objektas - nenaudojamos antrosios vandenvietės teritorijoje planuojamas Sporto aikštynų bazių projektas. Jau pradėtos rengti sąlygos koncesininkui. Jis galėtų vykdyti ir projektavimo, ir statybos darbus, ir valdyti centrą. Tai pirmas toks rimtas kocesinis projektas, bet dar turime atlikti namų darbus. Kol nebus patvirtintas naujasis miesto bendrasis planas, negalėsime realiai pradėti vykdyti darbų", - sakė S. Budinas.

Sporto bazė bus rekonstruojama 2018-2019 metais. Tam prireiks per 1, 4 mln. eurų.

Kitas svarbus objektas - naujos sporto salės statybos šiaurinėje miesto dalyje, Šviesos ir Kretingos gatvių sankryžoje. Pasak S. Budino, planuojama, kad šioje salėje galės sportuoti krepšinio, tinklinio, rankinio bei gimnastikos, badmintono mėgėjai ir profesionalai. Be to, ją būtų galima naudoti ir visuomeniniams renginiams. Jau vyksta projektavimo darbų pirkimo konkursas. Naują salę pastatyti tikimasi iki 2020-ųjų vidurio. Viso projekto vertė 2, 7 mln. Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder