Senamiestis taps vizualiai patrauklesnis

Senamiestis taps vizualiai patrauklesnis

Pastabesni senamiesčio lankytojai ir gyventojai seniai atkreipė dėmesį į eismo ženklų gausą Klaipėdos širdyje. Vieni jų kartojasi, kiti, sudėlioti ant siaurų šaligatvių, trukdo pėstiesiems. Taip pat ne visų ženklų stovai vienodos spalvos. Be to, yra likusių didesnio skersmens ženklų, krintančių praeiviams į akis.

Prieš keletą mėnesių sudaryta speciali komisija atlieka senamiesčio apžiūrą ir siekia peržiūrėti esamą tvarką, nes buvo pastebėta, kad tam tikri ženklai ir vaizdinė informacija ne visur yra tikslūs. Siekiama senamiestį padaryti vizualiai patrauklesnį mažinant ženklų kiekį, montuojant kelis ženklus ant vieno stovo ir aplinkinių pastatų.

Be to, komisija atkreipė dėmesį į tai, kad trūksta ženklinimo sistemiškumo - dalis kelio ženklų trukdo pėstiesiems, kartojasi, o jų stovai yra skirtingi.

Anot komisijos pirmininko, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, visa tai kenkia senamiesčio įvaizdžiui.

"Tam tikri ženklai turi būti įvertinti iš naujo. Pasigendame ženklinimo sistemiškumo. Dalis jų trukdo pėstiesiems. Tarsimės su gyventojais ir pastatų administratoriais, kad galėtume dalį ženklų tvirtinti prie gyvenamųjų namų. Susitarėme dėl sisteminių dalykų. Ženklų stovai, gatvių pavadinimų lentelės turi derėti prie senamiesčio vizualinės visumos. Tam numatome tamsius ženklų stovus", - sakė A. Dobranskis.

Jam antrino Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus, teigdamas, kad ženklinimas senamiestyje kelia chaosą.

"Kai kur ženklų yra per daug. Dalies ženklų stovų atspalviai skiriasi. Sieksime juos suvienodinti ir naudoti tamsius ženklų stovus. Kardinaliai viskas nesikeis, bet sieksime senamiestį padaryti patrauklesnį", - kalbėjo R. Mockus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder