Senamiestį atgaivino Kaziuko mugė

Senamiestį atgaivino Kaziuko mugė

Tradicinėje Kaziuko mugėje - nematyta gausybė žmonių. Šeštadienį Turgaus ir Sukilėlių gatvėse bei Teatro aikštėje žmonių - kaip per Jūros šventę. Ir nekeista - kiekvienas čia ras ką įsigyti ar bent akis paganyti.

Kad mieste vyksta šventė, nesunku nuspėti dar žengiant į senamiestį. Iš jo būriais traukia “barankų” karoliais pasipuošę vaikai, medinių šaukštų ir papuošalų prisipirkę tėvai, o senjorai rankose laikė įvairiaspalves verbas.

Nors Kazimiero vardo dieną švęsime tik kovo 4-ąją, Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos organizuojamoje šventėje netrūksta geros nuotaikos, o žmonių gausa stebina net ilgamečius mugės prekiautojus.

Ne pirmus metus mugėje dalyvaujantis tautodailininkas iš Telšių Stasys Jankauskas sakėsi seniai nematęs tiek daug gerai nusiteikusių žmonių.

“Tik gaila, kad nelabai perka verbas. Už tai puokštelės – viena populiariausių prekių”, - džiaugėsi vyras, puokščių į mugę atsivežęs kelis šimtus, bet popiet jų beturėjęs tik kelias.

Žmonių gausa stebėjosi ir pirmą kartą Klaipėdoje prekiaujanti Vida iš Panevėžio. Rankų darbo medžiaginiais papuošalais prekiavusi moteris pastebėjo, kad žmonės kol kas tik vaikštinėja, perka nenoriai.

“Palauksim, pamatysim. Dar tik pradžia”, - šyptelėjo panevėžietė.

Nedidelį stendą su šaukštais, mentelėmis ir kitais mediniais įrankiais Sukilėlių gatvėje pasistatę palangiškiai Genovaitė ir Vytautas juokėsi, kad daug žmonių jų net nepastebi.

“Kam patinka rankų darbas, kam kokio šaukšto reikia, nusiperka”, - sakė drožėjai, pridūrę, kad mugėje prekiauja jau 3 metus, bet neatsimena, kad būtų buvę tiek daug žmonių.

Iš tolimojo Joniškio su neįprastinėmis verbomis atvykusi Rita sakė, kad prekyba kol kas neina per geriausiai.

“Žmonių labai daug, bet kaip sako mano mama – jie visko sotūs ir ieško kažko labai ypatingo”, - stebėjosi žvali moteris, pridūrusi, jog pardavėjams lengviau, kai Kaziuko mugė dubliuojasi su ta pačia švente Vilniuje. Esą tada daugelis pardavėjų išvyksta, yra mažiau konkurencijos.

“Verbas pirktų labiau, jei kitą savaitę būtų Verbų sekmadienis. Žmonės žino, kad jos niekur nedings iki Šv. Velykų, tad dar neperka”, - svarstė prekiautoja.

Mugėje išties yra į ką paganyti akis – palapinėse tautodailininkai ir rankdarbių mėgėjai stalus nukrovė savo darbeliais ir papuošalais, savo buitį papildyti galima čia pardavinėjamais mediniais įrankiais ir kitais rakandais.

Kaziuko muge džiaugėsi ir alkanieji – visose mugės vietose galima įsigyti vaflių, rūkytos mėsos, žuvies, pyragų ir kitų skanumynų. Na o sušalę galėjo gurkštelėti čia pat pataisomos kavos, arbatos ar karšto vyno.

Kaziuko mugė vyks dvi dienas, tad rytoj bus gausu renginių visai šeimai. Organizatoriai žada, kad mugės svečius linksmins vietinė Klaipėdos kapela "Prūsai ilgi ūsai", lankytojams savo programą dovanos Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro auklėtiniai bei Lietuvos vaikų Eurovizijos laureatė Paulina Skrabytė.

Šventė šiemet tradiciškai vyksta senamiestyje - Turgaus, Sukilėlių ir Teatro gatvėse bei Teatro aikštėje. Tad iki rytojaus 21 val. bus draudžiamas transporto eismas ir automobilių stovėjimas Sukilėlių, Teatro gatvėse ir Turgaus gatvės ruože nuo Tiltų gatvės iki Teatro aikštės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder