Senamiestį apgaubė muzika ir poezija

Senamiestį apgaubė muzika ir poezija

Buvusios Šv. Jono bažnyčios aikštėje senamiestyje šeštadienio pavakarę skambėjo poezija bei kalėdinė, klasikinė ir šiuolaikinė muzika, aidėjusi visame senamiestyje. Susivienijusios kelios organizacijos miesto bendruomenei dovanojo jaukų vakarą su karštais gėrimais ir šilta atmosfera.

Pučiamųjų garsai

Nuo 16 valandos gražiausius kalėdinės muzikos kūrinius atliko Klaipėdos brass kvintetas. Koncertą dovanojo Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenė.

Uostamiesčio evangelikų liuteronų parapijos klebonas Reiholdas Moras džiaugėsi matydamas būrį klausytojų, kad ir negausų.

„Džiaugiuosi matydamas visus. Adventas yra toks tamsokas, gana niūrus metas, nes toks jau yra šis gamtos laikas, tačiau jis pilnas įvairių akordų, kvapų, minčių, idėjų, visame pasaulyje žmonės per adventą sujunda. Norėčiau palinkėti, kad adventas ir artėjančios Kalėdos atneštų jums džiaugsmo, kuris neišblėstų per kelias dienas, kuris bręstų ir duotų visam gyvenimui gerų minčių, gerų idėjų.

Būkite nuoširdžiai pasveikinti, palaiminto jums advento ir Šv. Kalėdų, tegul bus kūrybingi metai, pilni gerų idėjų ir darbų“, - į bendruomenės narius kreipėsi R. Moras.

Susirinkusiuosius sveikinusi „Klaipėdos švenčių“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė sakė tikinti, kad darganotą orą atpirks gera ir šilta atmosfera, kuriama muzikantų.

„Taip pat šiuo prieškalėdiniu pasibuvimu norime priminti, kad Kalėdos yra svajonių ir norų išsipildymo metas. Tad jeigu mes labai norėsime, didinga klaipėdiečių svajonė apie atgimsiančią Šv. Jono bažnyčią taip pat išsipildys“, - prieš koncertą buvusios bažnyčios vietoje kalbėjo D. Grikšaitė.

Žibintai aikštėje ir širdyse

Brass kvinteto muzikantus vėliau pakeitė „Grock“ studijos jaunieji atlikėjai bei Klaipėdos poetai, skaitę eiles.

Įžiebti žibintus kvietė moterų klubas „Myliu save ir... taškas“ ir Klaipėdos demokratinė moterų kolegija. Šios organizacijos buvusios bažnyčios vietoje esančią aikštę papuošė žibintais bei kvietė tai padaryti ir miestiečius.

Pasak Klaipėdos demokratinės moterų kolegijos vadovės Rositos Vaičiulės, žibintų šventė rengiama jau trečius metus. Pernai šią šventę pagyvino skautų į Klaipėdą atvežta Betliejaus ugnis.

„Kviečiame rankose ir širdyje įžiebti kalėdinį žibintą. Kalėdinė šviesa apgaubia kiekvieną sielą ir priverčia tomis akimirkomis jaustis ypatingai. Mūsų šis trumpas pasibuvimas – gražus prieškalėdinis laikotarpis. Norėtume, kad Klaipėdos žmonės išeitų iš namų, pabūtų mūsų gražiame senamiestyje, tiesiog pabūtų kartu. Norime įpratinti miestiečius leisti laiką miesto erdvėse, ne tik prekybos centruose“, - sakė viena renginio organizatorių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder