„Seklio“ atidengimas atidedamas

„Seklio“ atidengimas atidedamas

Trečiadienį Klaipėdoje, S. Nėries ir Vilties gatvių sankryžoje planuotas skulptūros „Seklys“ atidengimas dėl koronaviruso atidėtas neribotam laikui, pranešė uostamiesčio policija.

„Nors su nekantrumu laukėme skulptūros „Seklys", skirtos kriminalinės policijos pareigūnų darbui įamžinti, atidengimo, turėjusio įvykti šiandien 12 valandą, Klaipėdoje, visgi dėl šiuo metu esančios karantino situacijos renginį atidedame neribotam laikui“, – trečiadienį informavo policija.

Skulptūra, pasak policijos, skirta įamžinti kriminalinės policijos pareigūnų darbą.

Idėja įamžinti kriminalistų darbą kilo Klaipėdos kriminalinės policijos veteranų klubui.

Skulptūra „Seklys“ – žmogaus ūgio iš bronzos nulieta žmogaus figūra – stovės ant šaligatvio, prie mūrinės tvoros. Lietpaltį vilkintis ir skrybėlę dėvintis bronzinis „pareigūnas“, prigludęs prie tvoros ir pakreipęs galvą, atrodo, stebi, kas vyksta už kampo.

„Įsivaizduokite – naktis, vėjyje siūbuoja pakabintas žibintas, prie sienos prisispaudęs kriminalistas tyko sekamo nusikaltėlio. Jis – vienas pareigūnų pasiruošusių operacijai „sulaikymas“, netoliese pasaloje – jo kolegos“, – skulptūros idėją apibūdino Klaipėdos kriminalinės policijos veteranų klubo pirmininkas Vladimiras Plotkinas.

„Kriminalisto apsiausto atlape „įsegėme“ Kriminalinės policijos ženkliuką – jį patrynus žmogų aplankys sėkmė ir ramybė. Juk už jus visus, už jūsų saugumą mieste ir šalyje, tiek metų kovojome mes, kriminalinės policijos veteranai, o dabar jį užtikrina naujos kartos, bet ne mažiau savo tarnybai atsidavę pareigūnai“, – teigė jis.

Antradienį Lietuvoje minėta Kriminalinės policijos diena.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder