"Savaitės eksprese" - kaip senolė Angelina pirmą kartą skrido

"Savaitės eksprese" - kaip senolė Angelina pirmą kartą skrido

"Sportas man atvėrė daug kelių - esu išmaišęs turbūt pusę Europos šalių, Baltarusija, kur nuolat stovyklaujame, yra tapusi lyg antraisiais namais, užmegzta daug draugystės ryšių. Be to, sportas mane užgrūdino ir į viską privertė žiūrėti kitomis akimis", - "Savaitės ekspresui" sakė 2019 metų geriausias Klaipėdos sportininkas, graikų-romėnų imtynių atstovas Paulius Galkinas.

Už keleto metų 90-metį švęsianti Angelina Kalniškienė iš Lygnugariškių kaimo nė sapne negalėjo susapnuoti, kad sulaukusi tokio garbaus amžiaus pirmą kartą skris ir dar ją rodys per televiziją. Netikėta istorija Angelinai nutiko paskutinėmis karantininio pavasario dienomis, kai netikėtai kone jos kieme nusileido sklandytuvas... Įkvepiantį pasakojimą apie tai, kaip pildosi svajonės, rasite naujausiame "Savaitės ekspreso" numeryje.

Savaitraštyje rasite ir daugiau įkvepiančių pasakojimų.

Paulius Galkinas apie olimpinę viltį, aviaciją ir širdies reikalus

23 metų klaipėdiečiui 2019 metų rudenį buvo sužibusi reali viltis iškovoti kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Artūro Ševelkovo auklėtiniui iki šios svajonės Nur Sultane (Kazachstanas) vykusiame pasaulio imtynių čempionate pritrūko vos vienos pergalės - Paulius liko septintas, o šeštoji vieta būtų garantavusi vietą visų sportininkų išsvajotoje olimpiadoje.

Tirpsta kilogramai

"Dalyvauti olimpiadoje - kiekvieno sportininko svajonė ir didžiausias siekis. Apie tai svajoju daugiau nei dešimtmetį. Tai esu pabrėžęs ir viename iš pirmųjų savo interviu", - sakė nuo 8 metų graikų-romėnų imtynių treniruotes lankantis sportininkas.

Kol kas iš klaipėdiečių garantuoto olimpinio kelialapio į Tokiją neturi nė vienas sportininkas, Paulius iki šiol buvo arčiausiai šio tikslo ir šios savo svajonės ketina siekti iš visos širdies.

"Aš tikiu tuo: jei žmogus viską daro iš širdies, kantriai ir užsispyrusiai dirba - sėkmė anksčiau ar vėliau atsigręš į jo pusę. Belieka sukąsti dantis, kasdien treniruotis ir keliauti savo svajonių link", - pabrėžia P. Galkinas.

P. Galkinas čempionatuose kovoja svorio iki 77 kg grupės varžybose, o pastaruoju metu sveria apie 81 kg.

"Per karantiną buvau priaugęs dar porą papildomų kilogramų, tačiau greitai jų atsikračiau. Kadangi sporto salės porą mėnesių buvo uždarytos, bėgiojau krosus, taip pat atlikau daug įvairių pratimų su savo kūno svoriu: dariau pritūpimus, atsispaudimus, dirbau su gumomis, TRX virvėmis. Tik pradedu intensyviau sportuoti - ir vėl viskas savo vėžėse. Po stovyklų, kur per dieną treniruojamės po kelis kartus, kūno svoris dar krenta, tad prieš varžybas nereikia pernelyg stengtis mesti svorio. Viskas vyksta natūraliai, savaime", - akcentavo jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder