"Savaitės eksprese" - apie meilę tėvynei, moterims ir kalnams

"Savaitės eksprese" - apie meilę tėvynei, moterims ir kalnams

"Aš gyvenu tarsi du gyvenimus. Vienas - įprastinis, o kitas - kalnuose ar orientavimosi trasoje. Kai išsiruošiu į orientavimosi varžybas ar žygin į kalnus, tada atsiduriu tarsi kitoje planetoje, visi rūpesčiai ir problemos lieka užnugaryje", - "Savaitės ekspresui" pasakojo jau daugiau nei keturis dešimtmečius į kalnus kopiantis ir ne kartą kalnų turizmo čempionatuose pergales skynęs klaipėdietis Edmundas Tilvikas.

Jis vasario 21 dieną paminėjo savo 60-ąjį gimtadienį, tačiau, kaip pats sako, galėtų švęsti ir antrąjį gimtadienį - rugpjūčio 5-ąją. Kodėl? Skaitykite naujame "Savaitės ekspreso" numeryje.

"Aš visada buvau ir būsiu lietuvis. Mano tėvas - lietuvis, mama - vokietė. Aš visada norėjau į Lietuvą, nors gimiau centrinėje Azijoje. Būti savo šalies piliečiu, lietuviu - tai jausmas. To nenusakysi žodžiais. Būtina pajusti", - sako kitas savaitraščio herojus klaipėdietis Vytautas Pangonis.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenos mašinistas V. Pangonis - ištremtų lietuvių giminės atstovas, prieš daugiau 20 metų grįžęs gyventi į Lietuvą, su ypatingu jausmu širdyje pasitinkantis kiekvieną valstybės šventę. Išsamus jo pasakojimas - "Savaitės eksprese".

Artėjant Kovo 8-ajai, Tarptautinei moters dienai, tradicinėje savaitraščio apklausoje teiravomės klaipėdiečių vyrų, ar jie žino, ko nori moterys, kaip ir kada jas sveikina. Šis klausimas jiems pasirodė esąs gana sunkus. Reikėjo paieškoti drąsuolių, pasiryžusių pakalbėti šia tema. Jų atsakymai - labai įdomus...

Šį sykį ir "Klajonių" rubrikoje visą dėmesį skiriame moterims. Vienas žinomiausių Lietuvos keliautojų Danas Pankevičius pasakoja apie neįprastus įvairių pasaulio šalių moterų grožio ritualus. Tai, kas vieniems gali atrodyti gražu, kitiems labiau primena savęs žalojimą arba prasilenkia su higienos normomis. Visgi tai tik patvirtina seną tiesą, kad grožis - labai subjektyvi sąvoka.

Savaitraštyje rasite ir priedus "Kultūros uostas", "Mažoji Lietuva", naują žurnalistės Gražinos Juodytės "Akvarelių" pasakojimą, ir dar daug įdomių istorijų. O kartu su "Savaitės ekspresu" gausite ir specialų priedą "TV publika" su TV programa visai savaitei.

Naujojo "Savaitės ekspreso" ieškokite visose spaudos platinimo vietose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder