„Rinkau tą prezidentą, kurį mylėsiu“

„Rinkau tą prezidentą, kurį mylėsiu“

Einant balsuoti vidurdienį į Klaipėdos miesto Dainavos rinkimų apylinkės būstinę, įsikūrusią Martyno Mažvydo progimnazijoje, esančią pietinėje miesto dalyje, susidarė įspūdis, kad klaipėdiečiai labai vangiai eina balsuoti - tik vienas kitas žmogus. Tačiau mokyklos salėje, kur vyksta balsavimas, vaizdas buvo visai kitos. Ne minios, bet žmonių buvo, prie biuletenių netgi susidarė nedidelės eilutės.

Čia kalbinti klaipėdiečiai buvo gana optimistiškai nusiteikę. Nė vienas jų kaip balsuoti nesprendė paskutinę minutę būdamas jau kabinoje. Daugelis mano, kad ir abu referendumai yra labai reikalingi.

„Rinkau tą prezidentą, kurį mylėsiu. O referendumų pareikalavo pats gyvenimas, tad viskas gerai“, - sakė ponas Jonas, greitai švęsiantis 70 metų jubiliejų.

„Dėl prezidento kandidatūros iš karto apsisprendžiau. Pasiruošiau namuose, skaitydama, kuris jų ką mąsto. Man nebuvo sunku apsispręsti ir dėl referendumų, atėjau žinodama kaip balsuosiu. Apylinkėje viskas vyksta sklandžiai ir laisvai, jokio streso. Aš savo pareigą šaliai jau atlikau“, - sakė ponia Nurija, Klaipėdoje gyvenanti nuo 1987 metų.

„Man buvo gana lengva apsispręsti už ką balsuoti ir dėl prezidento, ir dėl referendumų. Jokių kančių nepatyriau, atėjau, pažymėjau, ir viskas. Tikiuosi, kad nusprendžiau teisingai, kad tai turės įtakos geresnei Lietuvos ateičiai“, - sakė klaipėdietis Darius.

„Iš pradžių buvome vienos nuomonės dėl prezidento, paskui daugiau pasidomėjus ją teko keisti. O abiejų referendumų tikrai reikėjo, noriai balsavome“, - prisipažino 28 metų klaipėdietis Mantas.

„Formuluotė dėl dvigubos pilietybės iš tikrųjų labai sudėtinga. Pasigedau platesnio paaiškinimo dėl jos. Dėl prezidento apsisprendžiau iš karto“, - sakė ponia Andžela, laukianti balsuojančio vyro. Tada jie abu keliaus į apylinkę, kurioje turi balsuoti ji.

Rinkimų stebėtoja Ona Emilija Dronkienė pirmiausia pati pabalsavo savo apylinkėje, o stebėtojos pareigas Dainavos apylinkėje pradėjo vykdyti nuo 10 valandos. „Šioje apylinkėje stebėtoja esu jau ne pirmą kartą. Dabar čia visi komisijos nariai yra kiti, ir pirmininkė pasikeitusi, tačiau balsavimas vyksta labai gražiai, ramiai, nėra jokių nesusipratimų. Palyginti su kitais kartais, žmonės čia dabar labai aktyviai balsuoja, matyt, nori išsirinkti sau patinkantį Lietuvos prezidentą“, - sakė ponia Ona.

„Kol kas viskas vyksta sklandžiai, žmonių aktyvumas gana nemažas. Šią minutę jau balsavo 25 proc. rinkėjų“, - kalbėjo Dainavos apylinkės komisijos pirmininkė Rasa Jurgaitienė, šioje apylinkėje tokias pareigas einanti pirmą kartą, bet kitoje apylinkėje jau yra tekę tai daryti.

„Kada grįšiu namo, nežinau, dar reikės balsus suskaičiuoti. Nieko nepadarysi, šiandien tokia diena. Pailsėsime po rinkimų“, - sakė ponia Rasa. Ji visuomeniniais pagrindais dirba jau ne pirmuose rinkimuose, nes mano, kad kažkas turi ir tokį darbą padaryti. „Kas kitas, jei ne mes“, - sakė pirmininkė.

„Nepasakyčiau, kad mūsų darbas labai sunkus, bet jis reikalauja didelio kruopštumo ir yra labai atsakingas. Maža to, kad sėdėti teks nuo 7 iki 20 val., nežinia dar kiek laiko reikės skaičiuoti balsus. Tai neeilinė diena, bet vieną kartą per mėnesį gali būti ir tokia“, - sakė biuletenius išduodanti Tamara Račiok.

Iki 16 val. Klaipėdos mieste jau balsavo 41,66 proc. rinkėjų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder