Renovacijos dienoraštis (11)

Renovacijos dienoraštis (11)

"Vakarų ekspresas" tęsia unikalų projektą, kurio metu skaitytojams pristatomas renovacijos "dienoraštis" - vieno renovuojamo namo gyventojas sutiko savo mintimis ir pastebėjimais pasidalinti su mūsų skaitytojais.

Tęsinys. Pradžia - 2015 m. gegužės 22 d. numeryje.

Kai butuose ėmė šviesti nauji plastikiniai langai, jie pagerino ir namo išvaizdą. Šie darbai vyko su įvairiom staigmenom, tad artėjančio balkonų stiklinimo laukėme nusiteikę daug kam. Kaip paaiškėjo, buvome teisūs, nes vėl sulaukėme siurprizų.

Šįkart papuolė daug kalbesnė brigada. Senų langų balkone nebuvo, tai gana nemažą balkoną darbininkai įstiklino greičiau nei per 2 valandas - dvigubai greičiau nei buto patalpų langus. Vėl buvo dėta paslaptingoji aliuminio juosta. Nusprendžiau ir šių darbininkų paklausti, kam jos reikia. Atsakymas buvo linksmas: "Lyg ir garui, nežinau, mes visiškai kitokią dedam, šią juostą tik šiame objekte tematome, čia projektas toks." Šis paaiškinimas labai populiarus. Prieini prie bet kurio statybininko, paklausi bet kokio klausimo ir jis atsako: "Čia projektas toks."

Stiklindama balkoną šita brigada atliko kiek keistoką veiksmą, kurio prieš tai dirbę statybininkai nedarė - prisuktus varžtus apipurškė silikonu ir ant jų uždėjo antgalius. Paklausti, kam taip daroma, jie vėl nusijuokė ir patarė nesigilinti, esą mes, gyventojai, už tai sumokėjom, ir nors iš to nėra jokios papildomos naudos, bet pagal projektą taip privaloma padaryti.

Logiška, kad sumontavus langus tikimasi pamatyti ir palanges. Bet darbininkai pranešė, kad nebus ne tik palangių, bet ir... langų rankenų, t. y. kurį laiką teks pagyventi kaip vienoje įstaigoje minkštomis sienomis. Darbininkai sureguliavo langus, uždarė ir išsivežė rankenėlę.

Paskambinus darbus koordinuojančiam specialistui buvo paaiškinta, kad sulauksime ir palangių, ir rankenų, tik nežino kada, mat "yra problemų su tiekimu", o vos tik ką nors gavę, jie iškart montuoja, kad nebūtų užkrautas bendrovės sandėlis.

Taip pat teko išsiaiškinti, kad esamos medinės balkono durys keičiamos nebus, nors minėtame projekte buvo numatyta tai padaryti. Juolab kad laiptinėje jau buvo pririkiuota durų kitiems butams.

Teko nueiti pas namo administratorių, kuris greitai "permetė" mane namo techniniam prižiūrėtojui. Šis atsivertė tą mįslingą projektą, pasikvietė langų firmos atstovą ir abu man paaiškino, kad balkono durys šitam butui nepriklauso, jos dedamos tik tuose butuose, kurių durys su kambario langu yra viename komplekte. Jeigu durys nesisieja su lauku ar kambario langu, kuris siejasi su lauku, tai jų keitimas jau laikomas nenaudingu. Aiškinama, kad balkonai bus apipūsti itin mažos šiluminės varžos putomis, aptinkuoti ir dar apdėti lentelėmis. Tad jis esą bus taip gerai "apkamšytas", kad durys jau jokios šiluminės paskirties neduos.

Tad, rodos, savo medines duris teks visai išsiimti, jei iš jų naudos bus kaip iš kokių užuolaidų.

Bus daugiau

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder