Remontai ir statybos mieste: džiugina ar erzina?

Remontai ir statybos mieste: džiugina ar erzina?

Per karantiną ir jam pasibaigus Klaipėdos mieste vyksta daug gatvių remonto, statybos darbų. Teiravomės klaipėdiečių, kokios mintys juos užplūsta, pamačius statybines tvoras, kokie objektai mieste juos džiugina, o kurie - erzina.

Dalia PAKALNIŠKIENĖ, Baltų filologijos katedros profesorė

 

Man atrodo, kad Klaipėdoje šiuo metu statybų daugiau nei paprastai, bet manęs tai visiškai neerzina. Į jas žiūrint, man tik geros mintys kyla. Žinoma, kad statybos Danės skvere gerai. Tik tegu tvarko.

Taip būna kiekviename ūkyje, jeigu kas nors griūva, reikia sutvarkyti. Gerai, kad kažkas apie tai galvoja, kad dirba profesionalai, išmanantys savo darbą, moderniai daro.

Aplinkiniams gyventojams tai, be abejo, trukdo, jie nori, kad statybos greičiau pasibaigtų. Aš vedžioju šunis šunų pievoje, tai eidama pro Danės skvero tvorą visada pasižiūriu, kas ten vyksta. Labai džiaugiuosi, kad medžiai yra apkalti. Man tik nesinorėtų, kad tos statybos per ilgai užsitęstų.

Labiausiai nesinorėtų, kad niekšai medžius kirstų. Mūsų balkonas išeina į K. Donelaičio aikštę. Kai iškirto ten kaštonus, mes dabar kiekvieną pavasarį su Pakalniškiu apsiverkiame.

Birutė SKAISGIRIENĖ, Klaipėdos viešosios bibliotekos Meno skyriaus vedėja


 

Kiekvieną kartą, pamačiusi naujas statybas, pagalvoju: reikia ištverti, nes paskui bus geriau. Iš dalies tai nervina, nes reikia apeiti namą, pereiti į kitą gatvės pusę. Paskui, kai pamatai rezultatą, supranti, kad nereikėjo nervintis. Matau savo išgražėjusią J. Janonio gatvę ir kaskart eidama ja pasidžiaugiu. Pastebiu, kad senamiestis gražėja.

Naujojoje Uosto gatvėje atsiranda naujų nematytų kvartalų, kurių šiaip nepamatysi važiuodamas. Tik išėjęs pasivaikščioti užklysti ir supranti, kaip viskas keičiasi tavo mieste, kaip gražėja. Todėl niekaip negaliu pykti.

Mane labai erzino senasis malūnas. Esu dirbusi Tilžės gatvėje, kiekvieną dieną jį matydavau pusiau sugriautą. Negaliu žiūrėti į miesto centre tinklu apvilktą "Baltijos" kino teatro pastatą. Tokie šašai miesto centre erzina, jie daro jam gėdą.

Jonas BARANAUSKAS, aktorius


 

Palyginti su Kaunu ar Vilniumi, uostamiestyje mažai statybų, galėtų jų būti daugiau. Taip, šiek tiek reikia pakentėti, bet į tai reikia žiūrėti tik pozityviai. Jeigu kažkam statybos nepatinka, reikia sukąsti dantelius ir pagalvoti, kad paskui juk bus geriau.

Gyvenu prie Jono kalnelio. Anksčiau, kai grįždavau namo, ten sėdėdavo keli benamiai, matėsi žvejai, pakritę ant šono. O dabar jis aptvarkytas, takuose pilna žmonių, smagu matyti, kad jiems to reikia. Prie Trinyčių parkelis irgi sutvarkytas.

Matau vis remontuojamus kelius prie Trinyčių tvenkinio, kur statoma sankryža. Statybos čia vis stringa, matyt, dėl bankrutuojančių įmonių. Muzikinis teatras vis stovi ir stovi, Danės skveras irgi. Visiems norisi, kad statybos baigtųsi greičiau.

Ne, manęs pačios statybos neerzina, bet man neramu dėl Girulių miško, kas ten bus statoma. Einant iš Pilies gatvės senamiesčio link stovi krūva namų pelkėse. Vien tik dėl to, kad buvo atlikti archeologiniai tyrinėjimai, nieko ten toliau nedaroma, palikta paveldosaugai. 200 metų stovės ta pati pelkė ir ten nieko nevyks.

Tai gal geriau nusispjauti į visa tai ir atiduoti miestui susitvarkyti. Šitas procesas tai erzina - dėl kokių nors biurokratinių dalykų negalima statyti, tvarkyti miesto.

 

Visą straipsnį skaitykite savaitraštyje "Savaitės ekspresas", kurį galite užsiprenumeruoti nuo bet kurios dienos, arba įsigyti prekybos centruose visą savaitę - nuo penktadienio iki ketvirtadienio.

 

"Katastrofa, o ne takas - pajūrio gėda. Kadangi tai yra ne tik palei jūrą einantis ilgiausias takas, bet apskritai Lietuvoje ilgiausias dviračių takas - tai jis ir Lietuvos gėda", - apgailėtina dviračių tako Smiltynė-Nida būkle piktinasi žmonės. Kodėl jis toks apleistas ir kada galima tikėtis šio tako remonto - naujame "Savaitės ekspreso" numeryje. 

"Savaitės eksprese" rasite ir daugiau aktualių ir įdomių temų. Pavyzdžiui, kur duris atvėrė vienintelė Lietuvoje nefrito pirtis, kaip gyvena buvęs Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas ir kaip miesto Tarybos nariui Vidmantui Dambrauskui į eterį išsprūdo epitetas "asilai"...

"Sporto įdomybių" puslapiuose galėsite paskaityti apie naujos padelio teniso aikštelės atidarymą. Taip pat - pasigrožėti geriausio Lietuvos rankininko Midaugo Dumčiaus vestuvių akimirkomis.

Priede "Kultūros uostas" - interviu su Klaipėdoje gimusia ir augusia dainininke Vytaute Pupšyte. Jos tėtis - Virginijus Pupšys - Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas, autorinių dainų kūrėjas ir atlikėjas.

Priede susipažinsite ir su įdomia dailininke Vilma Fiokla Kiure.Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos trečiojo aukšto galerijoje šią savaitę atidaryta jos tapybos darbų paroda "Kalnai kelmuoti".

Vienkiemyje prie Anykščių gyvenanti autorė teigia, kad šios jautrios ekspozicijos ekologine tema idėją įkvėpė Antano Baranausko poema "Anykščių šilelis". "Manau, kad jis buvo pirmasis ekologas - labai taikliai gobšumą įvardijo kaip pagrindinę miškų kirtimo priežastį ir aiškiai apibrėžė tikro inteligento poziciją gamtos niokojimo akivaizdoje. Stengiuosi ir aš atrasti tą meninę kalbą, kuri paliestų žmones ir skatintų juos būti jautresnius gamtai", - teigia menininkė.

Dailininkės tapybos stilius, koloritas lyginamas su meksikiečių dailininkės Fridos Kahlo kūryba.

Savaitraštyje tradiciškai rasite naują žurnalistės Gražinos Juodytės "Akvarelių" pasakojimą ir dar daug įdomių istorijų. O kartu su "Savaitės ekspresu" gausite ir specialų priedą "TV publika" su TV programa visai savaitei.

Naujojo "Savaitės ekspreso" ieškokite visose spaudos platinimo vietose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder