Raudona vėliava poilsiautojams - nė motais

Raudona vėliava poilsiautojams - nė motais

Klaipėdos paplūdimiuose budintys gelbėtojai kraupsta - į pajūrį atvykę poilsiautojai dėl pramogos rizikuoja mirtimi.

51 - tiek žmonių nuskendo Lietuvoje šiais metais. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vida Šmigelskienė skaičiavo, kad iš jų - 7 vaikai ir 6 moterys. Vis tik, daugiausia skęsta vyrai - jų šiais metais 45.

Pirmadienį pirmąkart šiais metais uostamiesčio paplūdimyje esant dideliam bangavimui iškelta maudytis draudžianti raudona vėliava. BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas ir gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad nors jūra kartais esti itin pavojinga, dalį poilsiautojų tenka raginti net kelis kartus lipti iš vandens. Atsiranda ir gudraujančiųjų, ir įžūlių "plaukikų" - jiems kviečiami policijos pareigūnai.

"Vėliavą iškeliame ne tik dėl bangų aukščio, tačiau ir dėl jūros traukos. Deja, ne visada poilsiautojai klauso. Jie žvelgia į bangas tarytum į pramogą ir pamiršta savo saugumą", - apgailestavo A. Siakki.

Gelbėtojų vadovas pasakojo, kad itin nepaklusnūs būna pramogautojai iš kitų Lietuvos miestų - atvykę ilgą kelią į pajūrį, jiems nesinori klausyti draudimų nesimaudyti.

"Dėl noro išsimaudyti jie pamiršta savo saugumą. Taip pat dažnai ateina seneliai ir tėvai su anūkais, tai maudosi kabant raudonai vėliavai net vaikai", - baisėjosi jis.

Anot A. Siakki, gelbėtojams poilsiautojus tenka drausminti itin dažnai. "Būna, patruliuojantis gelbėtojas prieina prie besimaudančiųjų. Kai kabo raudona vėliava, žmonės, matydami, kad gelbėtojas ateina, išbrenda iš vandens, bet vos jis nueina, poilsiautojai grįžta atgal į vandenį", - apie paplūdimio lankytojų gudrybes pasakojo A. Siakki.

Gelbėtojų vadovas pasakojo, kad yra buvę dienų, kai oras nors ir itin karštas, dėl didelio bangavimo ir srovių maudytis nebesaugu, tad tenka drausti bristi į vandenį.

Deja, kai paplūdimyje susirenka tūkstantinė minia, ją suvaldyti itin sudėtinga.

"Iki pietų meto susitvarkome, o po jų - jau nebe. Tuomet kas pusvalandį tenka traukti žmones iš vandens, nes ima skęsti. Ir štai įdomus elgesys - kiti, tik ką matę, kad skendo žmogus, kuris buvo išgelbėtas, lyg niekur nieko toliau eina maudytis", - kalbėjo A. Siakki. Tiesa, vyras pasakojo, kad šiais metais tokių dienų kol kas dar nebuvo.

Nedrausmingiems poilsiautojams gelbėtojai nesibodi iškviesti ir policijos pareigūnų.

"Kai įžūliai eina esant raudonai vėliavai ir atsisako vykdyti gelbėtojų nurodymus, tikrai kviečiame policiją. Dažniausiai pareigūnus kviečiame tada, kai ateina asmenys, vartojantys alkoholį. Viešoje vietoje gerti alkoholinius gėrimus yra draudžiama. Gelbėtojai tokius poilsiautojus išprašo iš paplūdimio. O jei neklauso, išties kviečiame policiją", - pasakojo A. Siakki.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder