Ratuotiems turgaus pirkėjams - didesni mokesčiai

Ratuotiems turgaus pirkėjams - didesni mokesčiai

Į senąjį turgų apsipirkti atvykusiems ratuotiems klaipėdiečiams jau tenka mokėti kelis kartus didesnį mokestį už automobilių statymą nei anksčiau. Turgavietės vadovai pažymi, kad šie pokyčiai davė ir savo vaisių - mažėja pirkėjų.

Beveik prieš metus dalyje Turgaus aikštės turgavietė įrengė mokamą automobilių stovėjimo aikštelę, į kurią patekti buvo galima pro įvažiavimą Sinagogų gatvėje. Mokesčio joje būta minimalaus - vienas litas už dvi valandas.

Tačiau netikėtai paaiškėjo, kad dar prieš daugybę metų Sinagogų gatvėje pastatyto užtvaro, kur ir rinktas minėtas mokestis iš vairuotojų, esama neteisėto, o žemės sklypas, kur įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, nėra įregistruotas.

Vykdydama Nacionalinės žemės tarnybos nurodymus bendrovės "Senojo turgaus" administracija minėtą užtvarą pašalino, o mokesčių iš vairuotojų neberenka. Tiesa, susimokėti už automobilių statymą Turgaus aikštėje vis tiek reikia. Tik dabar šį mokestį, kuris jau siekia 3 litus už valandą, "renka" "Klaipėdos keleivinio transporto" parkomatai.

Senojo turgaus vadovas Arvydas Gaudiešius pripažino, kad dėl išaugusio mokesčio už automobilių stovėjimą ėmė mažėti ir pirkėjų skaičius. Taip pat, jo teigimu, nelikus užtvaro Sinagogų gatvėje, tapo keblu kontroliuoti į turgų automobiliais atvykstančių prekeivių srautus.

"Problema ta, kad nelikus užtvaro, į turgaus teritoriją dabar laisvai bet kuriuo paros laiku gali įvažiuoti visi. Pavyzdžiui, iki šiol prekeivius įleisdavome tik nuo šeštos valandos ryto, kad netrukdytų gyventojų ramybės. Dabar gi jie į turgaus teritoriją galės įvažiuoti kad ir ketvirtą ar penktą valandą ryto. Tad gyventojai pradės skųstis dėl prekeivių anksti rytais keliamo triukšmo", - sakė A. Gaudiešius.

Turgaus direktoriaus teigimu, miesto Savivaldybės jau paprašyta ieškoti teisinių galimybių, kaip Sinagogų gatvėje stovėjusį bei įvažiavimą į turgaus teritoriją kontroliavusį užtvarą grąžinti. Taip pat prašoma senajam turgui priskirti aikštelės Turgaus aikštėje teritoriją, kad ir toliau mokestį už automobilių stovėjimą galėtų rinkti būtent turgavietė. Tiesa, kiek laiko šios procedūros gali užtrukti, direktorius atsakyti negalėjo.

"Blogai, kad šie dalykai nebuvo įteisinti anksčiau", - pridūrė A. Gaudiešius.

Jis pažymėjo, kad užtvarai prie įvažiavimo į turgų jau buvo įrengti prieš kelis dešimtmečius, ir jų teisėtumo klausimą, direktoriaus nuomone, turėjo išspręsti tuometiniai turgavietės vadovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder