Ragina gyventojus nelikti abejingus

Ragina gyventojus nelikti abejingus

Socialinio tinklo grupėje "Dingo, rastas, dovanojamas augintis" šiuo metu prisijungę daugiau nei 60 tūkst. Lietuvos gyvūnų mylėtojų. Šios virtualios grupės tikslas - kuo didesnei daliai augintinių padėti surasti namus.

Grupė sukurta 2015 metais ir iš pradžių buvo skirta tik Klaipėdos rajono gyventojams. Tačiau po 3 sėkmingos savanoriškos veiklos metų norinčiųjų padėti surasti, padovanoti ar suteikti namus gyvūnams žymiai padaugėjo. Todėl grupės administratoriai į grupę įtraukė daugybę žmonių iš visos Lietuvos.

Anot vieno iš pagrindinių grupės administratorių Roberto Vaitkaus, prie gyvūnų gelbėjimo iniciatyvos jau prisijungė 13 Lietuvos gyvūnų prieglaudų ir apie 20 savanorių. Gargžduose gyvenantis šios iniciatyvos puoselėtojas, rinkodaros specialistas R. Vaitkus teigia, kad žmonės taip lengvai nebegali pasiimti gyvūno iš prieglaudos ir pirmiausia turi pasirašyti sutartį.

"Mes taip pat savo grupėje labai atsirenkame žmones pagal jų veiklas asmeniniuose profiliuose arba elgesį ir komentarus grupės viduje", - kalbėjo pašnekovas. Anot rinkodaros specialisto, yra ir kitų panašaus pubūdžio grupių socialiniuose tinkluose. "Tačiau kai kuriose iš jų vis dar yra toleruojamas nelegalus gyvūnų dauginimas ir pardavinėjimas. Mes savo grupėje šito griežtai neleidžiame ir pasitaikius tokiems atvejams iš karto šaliname tokius asmenis ir užblokuojame", - pasakojo R. Vaitkus.

Rinkodaros specialistui taip pat aktyviai padeda ir kiti žmonės, atstovaujantys tokioms gyvūnų prieglaudoms, kaip "Nuaras", "Šiaulių letenėlė", Ukmergės gyvūnų globos namai "Klajūnas", Mažeikių gyvūnų globos draugija, "Keturkojo viltis", VšĮ "Kaimo grandinė", VšĮ BGO "Puma" ir kt.

Anot R. Vaitkaus, per beveik 6 grupės gyvavimo metus karmos taškų buvo surinkta tikrai nemažai. Todėl grupės įkūrėjas skatina gyventojus dalintis gyvūnų, ieškančių namų, skelbimais, taip pat padėti surasti namus pasiklydusiems bei dovanojamiems keturkojams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder