Protrūkiai globos įstaigose stabilizuoti

Protrūkiai globos įstaigose stabilizuoti

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje buvo aptarta situacija dėl globos namų "Klaipėdos viltis" ir "Caritas". Praėjusį mėnesį šiuose globos namuose buvo fiksuoti COVID-19 protrūkiai, tačiau šiuo metu situacija jau stabili.

Koronaviruso infekcijai išplitus dvejuose Klaipėdos savivaldybės kuruojamuose globos namuose "Klaipėdos viltis" ir "Caritas", Ekstremalių situacijų operacijų centras pateikė tam tikrus veiksmų planus.

"Vakarų ekspresas" jau anksčiau rašė, jog buvo telkiami savanoriai, kurie galėtų padėti, buvo teikiamos būtiniausios apsaugos priemonės, dezinfekcinis skystis, formuojamas socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų rezervas.

Atlikus šiuos veiksmus, pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, protrūkius suvaldyti pavyko.

"Šiuo metu globos namuose "Klaipėdos viltis" visi sveiki, o globos namuose "Caritas" situacija stabilizavosi, serga jau nebedaug žmonių", - tikino G. Neniškis.

Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai taip pat dar kartą priminė, kaip įstaigose reikia organizuoti žmonių srautus, ką daryti, jog srautai nesimaišytų.

"Kadangi mums Sveikatos apsaugos ministerijos atstovo, kuruojančio Klaipėdos apskritį, buvo pavesta išanalizuoti, įvertinti rizikas, teikti rekomendacijas Savivaldybės teritorijoje esančioms įstaigoms, kaip jos galėtų geriau organizuoti darbą, kad koronavirusas neišplistų, mes tai ir darome", - sakė G. Neniškis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder