Problematiškas krantinės projektas

Problematiškas krantinės projektas

Nors pagrindinės Klaipėdos gatvės tvarkomos intensyviai, panašu, kad senamiestis lieka užmirštas. Anot skaitytojų, Danės krantinėje stūksantys sulūžę suoliukai tokios kritinės būklės yra jau nuo kovo mėnesio. Mat tuo metu prie suolelių esančių knechtų buvo pririštas laivas, o prasidėjus audrai ir pastarajam įsisiūbavus buvo kliudomi ir tokiu būdu sugadinti suolai.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, suoliukai tikrai nebuvo sugadinti nuo kovo mėnesio. Per kiek laiko suolai bus sutvarkyti, vedėja pasakyti negalėjo. „Mes netvarkome šitų dalykų. Informacija yra pateikta UAB „Klaipėdos laivų remontui“. Jie yra atsakingi už suolelių remontą“, - kalbėjo I. Šakalienė.

UAB „Klaipėdos laivų remontas“ direktorius Alvydas Butkus patvirtino, kad suoliukai tikrai buvo sulaužyti dėl audros metu prisišvartavusio laivo „Olga“. Anot direktoriaus, tokia situacija tikrai nėra pirma ir tai jau tampa didele problema. „Vertinant visą krantinės projektą ir kaip padaryti suoleliai, akivaizdu, kad švartavimosi būdas laivams tampa itin problematiškas. Tuo labiau, kad kliudomas ne tik suoliukas, bet ir apšvietimo stulpas, stovintis šalia“, - kalbėjo A. Butkus.

Konkrečiai ši situacija UAB „Klaipėdos laivų remontas“ yra žinoma. „Buvome laivo savininką įpareigoję sutvarkyti sugadintus suoliukus. Pažadėjo, kad suremontuos, tačiau to nepadarė, todėl darbų imsimės patys“, - teigė pašnekovas.

Tačiau didžiausią nerimą A. Butkui kelia remonto laikinumas. „Sukilus didesniam vėjui dėl nepatogaus laivų prisišvartavimo suoliukai vėl bus išlaužyti. Tuo labiau, kad ir jų bendra būklė jau yra kritinė“, - akcentavo direktorius. Anot pokalbininko, jau seniau buvo susisiekta su Savivaldybe dėl kapitalinio suolų remonto.

Specialistas sakė, kad suoliukus krantinėje jau yra tekę tvarkyti ir anksčiau. „Patys dažėme ir šlifavome juos. Tačiau dėl sudėtingos konstrukcijos ir supuvuvios medienos nedaug ką begalėjome pakeisti“, - pasakojo vadovas.

Suoliukų remonto darbų pradžia numatoma jau šią savaitę. Anot direktoriaus, iki kitos savaitės pabaigos suolai jau bus sutvarkyti. Tačiau, anot A. Butkaus, kartu su Savivaldybe bus sprendžiamas klausimas dėl jau anksčiau minėto kapitalinio suoliukų ir gal net visos krantinės remonto. „Pagal sutartį, einamieji suolelių priežiūros darbai yra mūsų priežiūroje. Bet kai kalba eina apie remonto darbus iš pagrindų, visa tai yra derinama su Savivaldybe ir prašoma skirti lėšų jiems atlikti“, - teigė direktorius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder