Pritarta Juditos Simonavičiūtės ataskaitai

Pritarta Juditos Simonavičiūtės ataskaitai

Pritarta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus 2013 metų ataskaitai, pranešė nformavimo ir e.paslaugų skyriaus Viešųjų ryšių poskyris.

Pristatydama savo atliktų darbų rezultatus administracijos vadovė Judita Simonavičiūtė pabrėžė, kad vienas svarbiausių jos siekių yra organizuoti savivaldybės, jos įmonių ir įstaigų veiklą sklandžiai, skaidriai ir efektyviai, patogiai gyventojams ir verslo atstovams.

J.Simonavičiūtė pasidžiaugė, kad 2013 m. pavyko įgyvendinti vieną iš svarbiausių pernai užsibrėžtų tikslų –Klaipėdos miesto savivaldybės 2013–2020 metų strateginį plėtros planą.

Praėjusieji metai neapvylė ir finansiniais rezultatais - savivaldybės biudžetas vykdytas pagal planą, 2013 m. į savivaldybės biudžetą surinkta 648,9 tūkst. Lt daugiau, nei patvirtintas pajamų planas. Biudžetas vykdytas 100,2 %.

Savivaldybės administracijos įgyvendinamų veiklų ir darbų apimtis 2013 m. išliko didžiulė: įstatymu numatyta užtikrinti beveik 80 valstybės deleguotų ir savarankiškų funkcijų, savivaldybė vykdė 33 investicinius projektus, nemažai neinvesticinių ES finansuojamų projektų, atlikti paruošiamieji darbai ir rengiamos paraiškos įvairioms institucijoms dėl finansavimo skyrimo naujiems projektams. Tarp svarbiausiųjų miesto užbaigtų ir tęstinių projektų - Lėbartų kapinių plėtra, J. Janonio ir Joniškės gatvių rekonstrukcija, Smeltės kvartalo gatvių asfaltavimas, Minijos g. rekonstrukcija, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus saugyklų statyba, mokyklų pastatų energetinių charakteristikų gerinimo projektai ir kt.

Savivaldybė kartu su jos sistemoje veikiančiomis įstaigomis ir įmonėmis yra didžiausia organizacija Klaipėdos mieste: sistemoje veikia 122 biudžetinės įstaigos, kuriose dirba per 8 tūkst. darbuotojų, teikiančių miesto gyventojams viešąsias švietimo, kultūros, socialines, sporto ir kitas paslaugas. Siekiant veiklos efektyvumo, 2013 metais buvo atliktos esminės veiklos pertvarkymo reformos. Tarp jų - biudžetinių įstaigų apskaitos centralizavimas bei sporto paslaugų reforma. Skaičiuojama, kad buhalterinės apskaitos reforma nuo 2015 metų leis sutaupyti po maždaug 2 mln. Lt per metus, o Biudžetinių įstaigų centralizuotos apskaitos skyriaus įsteigimas užtikrins teisingą, efektyvų, laiku atliekamą bei skaidrų biudžeto lėšų panaudojimą ir apskaitą.

Sporto reforma yra skatinama sporto klubų, dirbančių su vaikais, veikla ir siekiama kuo daugiau vaikų pritraukti į kūno kultūrą ir sportą. Pagal sportuojančio mokinio krepšelio metodiką nuo 2014 m. sausio mėn. savivaldybės finansavimą gauna 1148 vaikai – net 700 daugiau negu prieš reformos įgyvendinimą. Siekiant kuo platesnio paslaugų prieinamumo ir skaidrumo nuo 2014 metų sausio 1 dienos pasirengta pereiti prie elektroninės registracijos į ikimokyklines ugdymo įstaigas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder