Pritarė litvakų sinagogos įamžinimui Klaipėdoje

Pritarė litvakų sinagogos įamžinimui Klaipėdoje

Klaipėdos žydų bendruomenei suteikta galimybė įamžinti litvakų sinagogos, veikusios Klaipėdoje, atminimą. Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės taryba pritarė, kad atminimas atsirastų ant pastato Daržų g. 9A, kuriame yra įsikūręs viešbutis "Euterpė".

Teigiama, kad atminimo ženklas bus su atitinkamu užrašu lietuvių, anglų ir hebrajų kalbomis. Projektas bus įgyvendintas Klaipėdos žydų bendruomenės ir rėmėjų lėšomis.

"Senamiestis tvarkosi ir tai būtų tik pliusas miestui, atsirastų istorinė vertė. Mūsų užduotis - auklėti savo vaikus, perduoti savo tradicijas jiems ir tai turi būti klaipėdiečių rūpestis, nes tai miesto istorija. Jei saugosime istoriją, bus miela ir malonu gyventi čia", - anksčiau sakė Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė Tarybos posėdyje teigė, kad buvo susitikta su pastato savininke Genovaite Sinskiene, kuri tokiam projektui pritaria. Formalumai turėtų būti sutvarkyti artimiausioje ateityje.

"Ji patikino, kad įamžinimui neprieštarauja. Bet jai svarbu, kad lentelelė būtų estetiška, derėtų su fasadu.

Pasitikima dailininku ir laukiama gero rezultato.

Kai bus derinamas konkretus sprendimas, savininko parašas bus privalomas, tad lentelė be pastato savininko parašo neatsiras", - teigė E. Deltuvaitė.

Beje, planuose yra ne tik atminimo ženklo įrengimas, bet ir teritorijos sutvarkymas buvusios sinagogos vietoje. Teigiama, kad tai yra labai svarbu tam, kad ši vieta taptų lankytinu objektu ir atvykstantiems, ir vietiniams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder