Pristatyti dar du kandidatai į Klaipėdos merus

Pristatyti dar du kandidatai į Klaipėdos merus

Antradienį apie savo dalyvavimą uostamiesčio mero rinkimuose paskelbė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, o komitetas "Mano Klaipėda" pristatė savo kandidatą - Kazį Pauliką, "Nesė Group" įmonių grupės akcininką ir savininką.

Jokiai politinei partijai nepriklausantis ir neplanuojantis stoti į jokią A. Vaitkus apie savo apsisprendimą paskelbė šiandien. Jį iškėlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Pasak A. Vaitkaus, ši partija suteikė galimybę jo komandai visiškai laisvai formuoti sudėtį ir rinktis kryptis. "Mes labai aiškiai sakome, kad miesto pagrindas turi būti ne politika, o ūkiškumas", - aiškino A. Vaitkus ir pridūrė, kad mišrią savo komandą pristatys artimiausiu metu.

A. Vaitkus sako pasiryžęs žengti tokį žingsnį todėl, kad tai padaryti kalbino labai didelė miesto visuomenės dalis - kone visi visuomeniniai komitetai, išskyrus dabartinio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komitetą.

"Miesto ūkis yra gerokai didesnis nei uosto. Kokios linijos gali būti brėžiamos tarp uosto ir miesto, jeigu Klaipėda yra uostamiestis? Manau, procesų viešumas ir skaidrumas yra didžiausias turtas, o bendruomenė - jėga", - sakė Uosto direkcijos vadovas.

Jeigu A. Vaitkus bus išrinktas Klaipėdos miesto meru, paliks savo postą Uosto direkcijoje. Jeigu bus išrinktas tik į miesto Tarybą, kurios darbą vertina kaip labai prasmingą, ketina toliau dirbti Uosto direkcijoje. Jis paneigė gandus, esą kandidatuoti į merus buvo verčiamas, kad išlaikytų Uosto direkcijos postą, kad nėra klaipėdietis ir kt.

Komitetas "Mano Klaipėda" paskelbė, kad iš 5 sąrašo lyderių išsirinko kandidatą į Klaipėdos mero postą. Prieš tai komitetas socialiniame tinkle surengė interaktyvų balsavimą, kuriame surengė tris "galimų" merų dvikovas.

Oficialiai prisistatydamas K. Paulikas teigė, kad Klaipėdos mero užduotis - ne tik kaspinus perkirpti, pozuoti prieš objektyvus, keliauti po užsienį ar viešuose renginiuose demonstruoti savo asmeninius pomėgius.

"Būdamas Klaipėdos meru sieksiu skaidrios ir efektyvios savivaldos. Pagrindinis matas bet kokiems sprendimams ir veiksmams - ar tai naudinga miestui, klaipėdiečiams", - sako K. Paulikas.

Artėjančiuose mero rinkimuose, be minėtų kandidatų, dalyvaus V. Grubliauskas (visuomeninis rinkimų komitetas "Vytautas Grubliauskas ir komanda"), Viačeslav Titov (visuomeninis rinkimų komitetas "Titov ir teisingumas"), Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis), Nina Puteikienė (iškėlė Lietuvos centro partija), Agnė Bilotaitė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Benediktas Petrauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Benas Šimkus (Darbo partija) ir buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, kuris savo komandą pristatyti žada trečiadienį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder