Primins pažadus dėl piliavietės

Primins pažadus dėl piliavietės

Šiandien Klaipėdoje viešėsiančiam kultūros ministrui Šarūnui Biručiui uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ketina užlipti ant nuospaudos ir aiškintis, kodėl Klaipėdos piliavietės šiaurinės kurtinos atkūrimo darbai iki šiol neįtraukti į sąrašą 2014-2020 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramai gauti.

"Manau, kad kultūros ministras suvokia, jog valstybinio objekto statusą turintis objektas turi būti nekvestionuotinai tęsiamas, ir būtų keista, kad pusę jo sutvarkius už valstybės lėšas kitai pusei miestas turėtų ieškoti lėšų iš savo kišenės. Tikriausiai ministrui nereikia priminti, kad apie šį objektą buvo garsiai užsiminta ir kalbant apie leidimą statyti SGD terminalą Klaipėdoje", - vakar sakė V. Grubliauskas.

Jis vakar kartu su kitais miesto valdžios atstovais apžiūrėjo baigiamus rytinės kurtinos atkūrimo darbus. Pažadėta, kad raktai į šį objektą Savivaldybei bus perduoti lapkričio pradžioje.

Dalis po atkurta rytine kurtina įrengtų patalpų bus perduotos Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o kitoje dalyje bus atidaryta maždaug 300 vietų konferencijų salė su kavine, taip pat bus įrengti viešieji tualetai. Tad, užbaigus šį objektą, mieste bent iš dalies bus išspręsta viešųjų tualetų trūkumo problema.

"Konferencijų salei, kavinei ir viešiesiems tualetams penkerių metų laikotarpiui bus ieškomas operatorius arba nuomininkas. Planuojame jį surasti jau spalio mėnesiui", - minėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Be to, dar lieka neatsakytas klausimas, už kokias lėšas bus tvarkomos prieigos prie būsimo konferencijų centro. Buvo numatyta, kad lėšos pus skiriamos iš bendro rytinės ir šiaurinės kurtinos atkūrimo projektui skirto fondo. Tačiau, pasak V. Grubliausko, miestas tikrai nelauks, kol ateis kokia nors žinia dėl šiaurinės kurtinos likimo, tad finansavimo šiems darbams gali tekti ieškoti miesto biudžete.

"Atkurtos rytinės kurtinos viduje įrengus puikią infrastruktūrą jos prieigas palikti skęsti dulkėse būtų nelogiška ir nešeimininkiška", - sakė meras.

Klaipėdos pilies ir bastionų komplekso atkūrimo, statybos ir pritaikymo darbų projektas išplečiant Mažosios Lietuvos istorijos muziejų ir visuomeninių renginių infrastruktūrą apima rytinės ir šiaurinės kurtinų atkūrimo darbus. Bendra jo vertė - beveik 9 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder