Prieš tiesiant kelią  - aistros dėl medžių

Prieš tiesiant kelią - aistros dėl medžių

Klaipėdos Debreceno g. dalies namų gyventojai susirūpinę - prie Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro susidaręs eismo srautas trikdo jų ramų gyvenimą. Savivaldybė turi išeitį - į centrą tiesti atskirą įvažiavimo kelią, besiribojantį su parku. Tačiau čia į kovą kyla medžių mylėtojai.

Šalia Debreceno g. 48 namo, kuriame įsikūręs Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras, stovinčių daugiabučių gyventojai ne vienerius metus šaukte šaukėsi pagalbos skųsdamiesi, kad jų kiemas virto kone autostrada į centrą.

Susirūpino dėl medžių

"Gauname pakankamai daug skundų iš Debreceno g. 46, 47 ir kitų namų gyventojų dėl to, kad jų kiemuose jaučiamas didelis automobilių srautas. Šie automobiliai važiuoja į socialinių paslaugų centrą.

Mes reagavome į šiuos skundus ir ieškojome sprendimų būdų. Norėjome, kad tai įvyktų daug greičiau, bet praėjusiais metais, vykdant projektavimą, projektuotojas tiesiog pasitraukė, pakišo mums tokią kiaulę. Tad šiais metais turime naują projektavimo rangovą, kuris padarė dalį darbų", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Trečiadienį vyko šio projekto pristatymas visuomenei. Į jį atvyko aplinkinių namų gyventojai ir medžių mylėtojai, susirūpinę dėl planuojamų darbų.

"Jie išsakė tam tikrus savo apgailestavimus. Taip pat buvo daug klausimų užduota dėl papildomos automobilių stovėjimo aikštelės, baiminosi, kad šie darbai paveiks aplinkos vaizdą ir grožį", - apie visuomenės nuogąstavimus prabilo O. Mariničius.

Tačiau tiek medžių mylėtojus, tiek namų gyventojus valdininkas skubėjo raminti.

"Taip, be medžių kirtimo neapsieisime. Ši planuojama gatvė eina parko pakraščiu. Yra suplanuotas 52 medžių kirtimas, tačiau tuo pat metu yra numatytas 54 medžių atsodinimas. Ir tai nebus vienerių metų sodinukai, kurie išaugs tik po 20 metų. Planuojame sodinti nemažus medžius", - pasakojo O. Mariničius.

Jis pabrėžė ir tai, kad planuojamoje įrengti automobilių stovėjimo aikštelėje po centro darbo valandų ir iki jų pradžios automobilius statyti galės ir namo gyventojai.

Kaina - keli šimtai tūkstančių eurų

Privažiuojamąjį kelią prie Debreceno g. 48 namo planuojama tiesti ties Gedminų gatve, šalia vieno prekybos centro.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė aiškino, kad naujo įvažiavimo darbų suma gali siekti apie 200 tūkst.-300 tūkst. eurų.

"Tai pirminiai skaičiavimai, kainos tiksliai nežinome. Gali būti ir daugiau, ir mažiau", - sakė ji.

Specialistė pasakojo, kad liepos mėnesį bus baigtas įvažos projektavimas. "Strateginiame plane numatyta, kad šiais metais prasidės darbai", - kalbėjo ji.

Tai patvirtino ir Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

"Tai priklauso nuo sprendinių. Pats projektas nėra parengtas, yra tik projektiniai siūlymai", - sakė jis.

Anot R. Zulco, visuomenė buvo neteisingai supažindinta su planuojamais darbais, būtent todėl ir kilo klausimų apie kertamus medžius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder