Pretendentai statyti naują sporto kompleksą pasitelkė viešumą

Pretendentai statyti naują sporto kompleksą pasitelkė viešumą

Privataus kapitalo fondas "BaltCap Infrastructure Fund" (BCIF), dalyvaujantis Klaipėdos sporto ir laisvalaikio komplekso koncesijos konkurse, paviešino savo projektą ir pakvietė visuomenę teikti savo pasiūlymus. Antrasis konkurso dalyvis nesiviešina, tačiau konsultuojasi tiesiogiai su ledo ritulio klubais.

BCIF klaipėdiečiams siūlo trijų aukštų pastatų kompleksą, kurį sudaro ledo arenos, transformuojamų sporto aikštelių ir verslo moduliai. Tris atskirus pastatus jungtų erdvus vestibiulis ir vidinis kiemelis su terasa, kurios erdvė būtų skirta bėgimo mėgėjams šiltuoju metų laiku, o žiemą terasoje būtų įrengta čiuožykla.

"Pristatome mūsų norą Klaipėdoje pastatyti sporto centrą, jungiantį ne tik sporto bendruomenės, bet ir visų miestiečių poreikius. Viešiname projektinių pasiūlymų detales konkursui dar nepasibaigus, tikėdamiesi visuomenės nuomonės ir atgalinio ryšio. Po viešos diskusijos dar turėtume laiko atsižvelgti į gautas pastabas ir pakoreguoti savo Savivaldybei pateiktą pasiūlymą", - sakė "BaltCap" partneris Šarūnas Stepukonis.

Anot jo, rengiant šį pasiūlymą tiesiogiai nebuvo konsultuojamasi ir klausiama Klaipėdoje veikiančių ledo ritulio kubų atstovų nuomonės. Tačiau tikimasi, kad jie prisijungs viešo pristatymo metu ir išsakys savo pastabas ir pageidavimus.

Procedūros užsitęsė

Primename, kad diskusija dėl šio sporto komplekso statybos vyksta jau apie ketverius metus. Koncesijos konkursas buvo paskelbtas dar 2019 metų vasarą. Pradžioje statyti ir valdyti tokį kompleksą norą buvo pareiškęs tik vienas dalyvis. "Vakarų ekspreso" duomenimis, tai viena Lietuvos statybos įmonė. Ji nesiviešina, tačiau rengdama pasiūlymą konkursui tiesiogiai konsultavosi su Klaipėdos ledo ritulio bendruomene, klubais, kurie ir turėtų tapti vienais iš naujojo komplekso naudotojų.

Klaipėdos savivaldybė nesiryžo priimti vienintelio pasiūlymo ir nusprendė procedūras tęsti. Nors buvo prarasta laiko, tačiau atrodo, kad šiuo metu du konkurso dalyviai tarpusavyje nėra susiję ir jų konkurencija gali duoti naudos miestui.

Poreikis didelis

Planuojama, kad konkurso nugalėtojas su Savivaldybe pasirašys 25 metų koncesijos sutartį bei investuos iki 20 milijonų eurų į projekto įgyvendinimą.

Pasak Š. Stepukonio, teikiant pasiūlymą tam visiškai neturėjo įtakos pandemija ir jos padariniai. Konkurse numatyta, kad jam įgyvendinti po sutarties pasirašymo yra skiriami beveik 3 metai. Be to, tokio projekto įgyvendinimas neįmanomas be naujo miesto bendrojo plano, kurio priėmimo procedūros vyksta šiuo metu.

Klaipėdos miesto sporto taryboje ledo rituliui atstovaujantis Vaclovas Gedvilas teigiamai vertina, kad koncesijos konkurse atsirado konkurencija. Anot jo, per tą laiką, kol vyko diskusijos ir koncesijos konkursai, augo ir šio objekto planuojama kaina. Pradžioje buvo planuojama tilpti į keliolika milijonų eurų, o dabar, panašu, suma viršys 20 milijonų ir tuos pinigus reikės rasti miesto biudžete.

"Kompleksas atvertų galimybes organizuoti didelius ledo ritulio turnyrus, jis reikalingas ir kitoms sporto šakomsi, vasaros metu galima rengti krepšinio ir kitų sporto šakų užsienio rinktinų, klubų treniruočių stovyklas, prisipildytų miesto viešbučiai, darbo gautų paslaugų sektorius", - komplekso sėkme neabejoja V. Gedvilas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder