Prasta žinia vairuotojams: į Šiaurinį ragą - vargo keliais

Prasta žinia vairuotojams: į Šiaurinį ragą - vargo keliais

Vasara - pramogų metas. Į uostamiestį suguža poilsiautojai iš visos Lietuvos. Deja, čia jiems teks pažinti ne tik Klaipėdos siūlomus malonumus, bet ir spūstis. Specialistai sako, kad šią problemą pažaboti šiais metais pavyks ne visur.

VšĮ "Klaipėdos keleivinio transporto" Teisės ir administravimo departamento vadovas Julius Paulikas trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pasakojo, kad vasaros sezono metu specialistai stebės automobilių statymo uostamiesčio gatvėse ir aikštelėse tvarką.

"Kalbant apie automobilių statymą, pagrindinės vietos, vasarą keliančios problemų, yra visas pajūrio ruožas ir jų aikštelės. Šiais metais turime atnaujintų aikštelių, taip pat - atnaujintą Pamario gatvę.

Melnragę ir Girulius jungianti Pamario gatvė buvo rekonstruota. Kelias buvo paplatintas, paklota nauja danga.

"Didelių problemų šią vasarą dėl eismo spūsčių dar neturėjome, tačiau vasarą pamatysime, kaip automobiliai pasiskirstys stovėjimo aikštelėse. Vietų padaugėjimas jose, manome, iš dalies išspręs iki šiol egzistavusią vietų trūkumo problemą", - kalbėjo J. Paulikas.

Tačiau kartu jis pažymėjo, kad itin daug problemų sukelia Giruliuose esanti Skautų gatvė. "Kad ir kiek kontrolės priemonių imtumėmės, problemos čia tebeegizistuoja. Tai lemia intensyvus automobilių eismas į pajūrį. Spręsdami šią problemą keičiame ir viešojo transporto maršrutų organizavimą - numatome papildomus maršrutus į pajūrio teritoriją taip siekdami sumažinti keliaujančiųjų automobiliais į pajūrį srautą", - komentavo J. Paulikas.

Bet spūsčių kai kuriose uostamiesčio vietose išvengti greičiausiai nepavyks. J. Paulikas tikino įžvelgiantis problemą Šiauriniame rage, kuriame įsikūrusi "Smiltynės perkėla", į Smiltynę kelianti pėsčiuosius. Anot jo, transporto patekimas į šią teritoriją yra itin probleminis, tai - raudonoji zona.

"Ketiname skirti darbuotojus, kurie koordinuos transportą. Tačiau tas srautas, kuris būna per karščiausias dienas ir savaitgalius, yra nežmoniškai didelis. Kartais tas transporto organizavimas nepadeda, nes automobiliams fiziškai nėra kur dėtis.

Taip pat Šiauriniame rage, buvusioje "Memelio miesto" teritorijoje įsikurs nauja automobilių stovėjimo aikštelė, kuri dar labiau padidins automobilių srautą į Šiaurinį ragą, todėl sukels dar didesnę spūsčių problemą, tačiau mes dėsime visas pastangas, kad ją suvaldytume", - kalbėjo J. Paulikas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder