Prašo keleivių nepykti ant kasininkų

Prašo keleivių nepykti ant kasininkų

Vakar Klaipėdos ir Neringos miestų savivaldybių, AB "Smiltynės perkėla" atstovai Vyriausybėje su įvairių institucijų atstovais aptarė kėlimo keltais per Kuršių marias reikalus, susijusius su nemokamu kėlimu ir be eilės.

Nauja automatizuota patekimo į keltus sistema, kurios nespėta įdiegti prieš Naujuosius metus, pradės veikti nuo sausio 27 d. Iš nemokamai keliamų keleivių bus reikalaujama pateikti pasą arba tapatybės kortelę. Pirmumo įvažiavimo į keltus įstatymo projektas dar tik rengiamas.

Neringos meras Darius Jasaitis iš Vilniaus grįžo gerai nusiteikęs - Susisiekimo ministerija jau rengia įstatymą dėl kėlimo keltais be eilės.

Viliamasi, kad visi trūkumai ir nesklandumai, susiję su nauja sistema, bus likviduoti iki gegužės pradžios. Neringos meras perdavė "Smiltynės perkėlos" atstovų prašymą nepykti ant kasininkų, kai pradės veikti naujoji sistema, kurie reikalaus rodyti asmens dokumentą arba mokėti pinigus už bilietą. Pasak D. Jasaičio, "Smiltynės perkėla" ir Lietuvos automobilių kelių direkcija dar ketina ieškoti kitų patikros būdų, svarstoma, gal vaikams pakaktų parodyti tik mokinio bilietą.

Beje, susidarė kuriozinė situacija, kuri turės būti panaikinta. Pavyzdžiui, jeigu keltu keliamas autobusas, registruotas ne Neringoje, už jį mokama 37 eurus ir jo keleiviams nereikia pirkti atskiro bilieto. Jeigu bus keliamas Neringoje registruotas autobusas, už jį valstybė mokės 34 eurus ir dar už kiekvieną keleivį po eurą, t. y. dar plius apie 50 eurų, nes paprastai autobusuose tiek jų būna. Vadinasi, iš viso mokės 84 eurus. Be to, visi keleiviai tam, kad už juos mokėtų valstybė, turės kasininkui pateikti asmens dokumentus. Tai užtruks šiek tiek laiko, nes dokumentas bus skenuojamas.

Taip išeina, kad valstybei, kompensuojančiai už nemokamą kėlimą per marias, tenka mokėti brangiau. "Vyriausybėje vykusio pasitarimo dalyviai pritarė tam, kad kainodara turi būti suvienodinta, kad toks sprendimas nelogiškas ir situaciją reikia taisyti", - sakė D. Jasaitis.

Žadama, kad nuo gegužės 1 d. bus ir kainos suvienodintos, ir išspręstos su nauja sistema susijusios problemos.

Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys pasidžiaugė, kad pirmumo teisę keltis keltais turės ir veiklą vykdantys Klaipėdos savivaldybės automobiliai, kontroliuojančių institucijų darbuotojai ir kt. Nemokamai ir be eilės bus keliami ir miesto maršrutiniai autobusai. Pasak vicemero, klaipėdiečiams labai aktualiu kruizinių laivų turistinių autobusų klausimu kol kas nerasta sprendimo.

"Kalbėjome ir apie automobilių eiles, kurios susidaro sezono metu prie keltų, bet sprendimų taip pat dar neradome. Mes viską aptarėme, kuria kryptimi judame, bet patys projektai dar nėra parengti. Kai jie bus parengti, tada mes teiksime savo pasiūlymus ir pastabas", - sakė A. Barbšys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder