Prasideda išankstinis balsavimas

Prasideda išankstinis balsavimas

Šiandien prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybėse, jis truks dvi dienas. Klaipėdos miesto rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas priminė, kad išankstinio balsavimo metu galima balsuoti bet kurio miesto savivaldybėje.

"Klaipėdiečiai gali balsuoti kad ir Vilniaus ar kito miesto savivaldybėje ir atvirkščiai. Tiesiog visi balsavimo biuleteniai bus dedami į voką ir siunčiami į reikiamą miestą ir apylinkę, kad rinkimų dieną kiekvienas iš anksto atiduotas balsas būtų priskaičiuotas prie bendrų", - paaiškino A. Gritėnas.

Jis priminė, kad norintys savo balsą atiduoti iš anksto Klaipėdoje tai gali padaryti vasario 27-28 dienomis nuo 8 iki 20 val. užsukę į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato trečiame aukšte esančią miesto Tarybos salę.

"Stebima tendencija, kad per kiekvienus rinkimus iš anksto balsuoja vis daugiau žmonių. Skaičiuojama, kad paprastai tokį balsavimo būdą pasirenka apie 3,5 proc. gyventojų. Klaipėdoje per vieną dieną gali ateiti ir apie 4 tūkstančius rinkėjų, tad darbo bus daug. Bet esame pasiruošę", - vakar pasakojo A. Gritėnas.

Balsuojant iš anksto, būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rinkėjo kortelę.

Trečiadienį balsavimas taip pat prasideda ir specialiuose punktuose - kalėjimuose, globos namuose, ligoninėse.

Balsavimas namuose bus pradėtas penktadienį. Tokiu būdu gali balsuoti neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti į rinkimų apylinkę. Tačiau apie tai reikia informuoti savo savivaldybę, kad būtumėte įrašytas į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašus.

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija organizavo spaudos konferenciją, skirtą savivaldybių tarybų rinkimams. Komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė pristatydama šių rinkimų naujoves, atkreipė dėmesį, kad šiemet balsavimo kabinose nebus užuolaidų, o balsadėžės bus matinės spalvos. Tikimasi, kad tai padės užtikrinti skaidrumą.

Primename, kad penktadienį 1 valandą nakties prasidės rinkimų agitacijos draudimo laikotarpis, kuris tęsis iki pat rinkimų. Agitacija draudžiama ir feisbuke.

Savivaldybių tarybų rinkimuose balsavimas vyks kovo 3 d. nuo 7 val. iki 20 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder