Pranciškonų ordinas - jau 30 metų Lietuvoje

Pranciškonų ordinas - jau 30 metų Lietuvoje

Lapkričio 15-17 d. Palangoje ir Kretingoje vyko šventinis savaitgalis. Pranciškonų ordino atsikūrimo Lietuvoje 30-mečio proga kaip į didžiuosius atlaidus į Lietuvos pajūrį rinkosi ne tik visa Lietuva, bet ir svečiai iš Australijos, Amerikos, Italijos, Ukrainos, Lenkijos ir kitų Europos šalių.

Palangos koncertų salėje vykusiame šventiniame koncerte "Mažesnieji broliai - su žmonėmis ir dėl žmonių" broliai kvietė visus kartu išeiti iš dvasinio sąstingio, įžiebti vilties, meilės ir tikėjimo ugnį savo sielose, savo širdyse.

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras "Trimitas" (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis) kartu su populiariais atlikėjais, solistais Viktoru Malinausku, Eugenijumi Chrebtovu, Jonu Sakalausku, Indre Dirgelaite, jaunaisiais talentais dovanojo visų laikų gražiausius muzikos perlus, keliančius žmogaus dvasią, spinduliuojančius džiaugsmą, meilę, gėrį, grožį, viltį ir tikėjimą. Muzikavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Seimo narys Vytautas Juozapaitis su šeima - Egle Juozapaitiene, Ieva Juozapaityte, o ir patys broliai pranciškonai nustebino bent keliais muzikiniais siurprizais.

Broliai pranciškonai taip pat dalijosi savo prisiminimais, emocijomis, žaismingais liudijimais, kaip jie augo kartu su mumis, kodėl jie buvo su mumis ir dėl mūsų 30 metų.

Dėmesį šventei skyrė LR prezidentas Gitanas Nausėda, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, atsiuntę sveikinimo raštus. Kartu su pranciškonų bičiuliais, geradariais, geros valios žmonėmis Prisikėlimo giemę giedojo ir LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Visus susirinkusiuosius kaip brolius ir seseris palaimino ne tik mažesnieji broliai, bet ir Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. Koncerto prodiuserė, režisierė, scenarijaus autorė Lijana Žiedelytė, kartu su Marijumi Žiedu vedusi koncertą, džiaugėsi, kad susirinko pilnutėlė Palangos koncertų salė, žmonės neskubėjo skirstytis, dalijosi įspūdžiais, šiltomis emocijomis, šypsenomis, kai kurių akyse spindėjo ašaros - tikslas padovanoti žmonėms bent lašelį vilties ir meilės pasiektas.

Neišblėstančių jausmų, šventinių įspūdžių puokštė tarsi gilios rožinio maldos vainikas sužydėjo mūsų visų širdyse. Čia, Palangoje, kur po Dievo langu į pasaulį liejasi Dievo malonės dvasia, mes buvome, esame ir būsime vilties šalies - Lietuvos šeima.

Šventinio koncerto organizatoriai skuba nuraminti kiekvieną, nepatekusį į renginį - gruodžio 24 d., Kūčių vakarą, ir 28 d. 13.30 val. bus galimybė pažiūrėti koncerto įrašą per LRT Plius kanalą - sekite anonsus. Organizatoriai dėkoja Viešpačiui ir visiems bičiuliams, partneriams, rėmėjams už geranorišką pagalbą rengiant šią mažesniųjų brolių šventę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder