Pradedama projektuoti nauja Gargždų autobusų stotis

Pradedama projektuoti nauja Gargždų autobusų stotis

Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašė naujos Gargždų autobusų stoties projektavimo sutartį. Konkursą laimėjo UAB „Progresyvūs projektai“, sutarties suma – kiek daugiau nei 28 tūkstančiai eurų. Visuomenei svarbaus objekto projektavimą planuojama baigti kitų metų pradžioje, o pavasarį jau būtų galima skelbti rangos konkursą. Duris nauja autobusų stotis, planuojama, atvertų 2021-ųjų pabaigoje.

Klaipėdos rajono savivaldybė tiekėjui kelią užduotį suprojektuoti modernią ir šiuolaikišką autobusų stotį. Pastatas turėtų būti ne mažesnis nei 80-ies kvadratinių metrų su  keleivių laukimo sale keliasdešimčiai sėdimų vietų. Taip pat joje turi būti numatyta prekybos vieta – spaudos kioskas su bilietų kasa,  sanitarinės ir administracinės patalpos su vairuotojų poilsio kambariu.

„Mūsų pagrindinis siekis – turėti stotį, kuri būtų patogi ne tik keleiviams, bet ir vežėjams. Dabar esantis pastatas skaičiuoja jau ne vieną dešimtmetį ir nebeatitinka šių dienų poreikio, tad naujos stoties statybos yra būtinybė. Projektuotojas darbus turėtų baigti jau šiais metais, tad kitų pavasarį galėtumėme pradėti ieškoti rangovo, kuris stotį pastatytų“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Naujoji autobusų stotis bus projektuojama šalia senosios. Peroną sudarytų 4 autobusų stovėjimo aikštelės, būtų įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema, o įvažiavimas į stotį turi būti numatytas iš P. Cvirkos gatvės.

„Autobusų stotis – tai miesto vartai. Atvykstantys žmonės būtent čia susidaro pirminį įspūdį apie miestą. Dabartinė stotis visiškai neatspindi Gargždų. Miestas kasdien keičiasi ir gražėja, o stotis įstrigusi dar praėjusiame šimtmetyje. Todėl naujas pastatas yra itin reikalingas“, – neabejoja administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.  

Planuojama, kad duris autobusų stotis atvers 2021-ųjų pabaigoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder