Politinė reklama tragedijos vietoje nuplėšta: politikas kreipsis į policiją

Politinė reklama tragedijos vietoje nuplėšta: politikas kreipsis į policiją

Seimo rinkimuose dalyvaujančio politiko atvaizdas gatvėje Klaipėdos rajone, kur šią savaitę po automobilio ratais žuvo paspirtuku važiavęs paauglys, sukėlė gyventojų pyktį. Kol pyktis liejosi socialiniuose tinkluose, kažkas reklamą nuplėšė. Evaldas Jurkevičius, kurio atvaizdas ir piktino vietos gyventojus, ketina kreiptis į policiją.

Ketvirtadienio popietę, kai rajono gyventojai atsisveikino su eismo įvykyje žuvusiu vaiku, gatvelėje, kur dega gedulo žvakutės, atsirado politinė reklama.

Ant medžio pritvirtintas stendas skelbė: „Šoferi, atleisk gazą! Ačiū“. Pasirašė Evaldas Jurkevičius. 2008-2012-aisiais jis jau buvo išrinktas į Seimą Baltijos vienmandatėje apygardoje. Tuo metu jis buvo konservatorių partijos narys. Dabar rinkimuose dalyvauja su Krikščionių sąjunga.

Jo kandidatūra iškelta toje pačioje Baltijos vienmandatėje apygardoje, kur jam pavyko laimėti ir 2008-aisiais. Iki tų Seimo rinkimų E.Jurkevičius buvo žinomas kaip aktyvus Smeltės kvartalo gyventojų, kovojančių su uosto kompanijomis, teisių gynėjas.

Ketvirtadienį Slengiuose atsiradęs E.Jurkevičiaus reklaminis stendas gerokai papiktino vietos gyventojus. Žmonės atvirai reiškė įtūžį, kad politikas demonstruoja cinizmą ir „ne laiku ir ne vietoje daro sau reklamą“. „Pagalvokite, kaip turi jaustis tėvai, važiuodami pro šią vietą ir matydami, kaip kažkoks politikas sau reklamą darosi iš nelaimės?“ – retoriškai klausė vietos gyventojai.

Žmones piktino ne tik pati reklama, jos vieta, bet ir būdas, kaip ji pritvirtinta – varžtais prie medžio. Dėl šito ketinama konsultuotis su aplinkosaugininkais.

Pats politikas, pakalbintas 15min žurnalistės, penktadienio rytą dar nežinojo, kad jo reklamos nelikę. Jis tikino, kad „taip sutapo“, jog reklama atsirado laidotuvių dieną. Politikas aiškino, kad reklama pagaminta dar 2016-aisiais. Nuo tų metų jis esą rūpinasi eismo saugumu tiek savo gyvenamajame rajone, tiek Slengiuose.

„Smeltaitės gatvėje, kur įvyko ta nelaimė, yra šeši vadinamieji gulintys policininkai. Tačiau ir jie nesulaiko, vairuotojai lekia, lenkia vienas kitą, o tą kalnelį tiesiog peršoka. Aš žinau, aš pats esu ne kartą matęs.

Dažnai čia būnu. Todėl ir plakatą prevenciškai pastačiau. Tam, kad nelėktų. Ties Triušeliais apskritai ženklas „70“, tai visi lekia dar greičiau. Aš nežinojau, kad tos laidotuvės. Atvažiavau, matau žvakutes, meškiuką. Gaila visų, ir to vairuotojo. Jei būčiau rajono meras – jau kitą dieną čia kamera stovėtų“, – pasakojo politikas. Jis priminė, kad Slengių rajono gyventojai net nepriklauso vienmandatei rinkimų apygardai, kurioje iškelta jo kandidatūra.

Politikas taip pat pabrėžė, kad pats perbraukė ant plakato savo vardą ir pavardę, taip pažymėdamas, kad tai „ ne reklama“.

Dėl incidento, kai buvo nuimtas jo plakatas, politikas žada kreiptis į policijos pareigūnus.

„Žinoma, kad taip padarysiu. Juk man buvo padaryti nuostoliai. Už tai turi būti atsakyta“, – sakė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder