Politikui teko atsiprašyti visuomenininkų

Politikui teko atsiprašyti visuomenininkų

Klaipėdos miesto tarybos nariui Vygantui Vareikiui trečiadienį teko aiškintis Savivaldybės Etikos komisijos nariams dėl miesto Tarybos posėdžio metu pasakytų žodžių. Dėl išsprūdusio žodžio "šnipai" Etikos komisijai politiką apskundė visuomenininkai.

V. Vareikis Tarybos posėdžio metu replikavo Ninai Puteikienei, pareiškusiai, kad Lietuvos laisvosios rinkos institutas yra "institutas, įkurtas liberalų ideologijai skleisti, tokie duomenys daugiau nei subjektyvūs, pritaikyti tik šitai ideologijai".

"Reaguodamas į kolegės Ninos pasisakymą, norėčiau pasakyti, kad jeigu jau mes manome, kad Laisvosios rinkos institutas skleidžia melą, dezinformaciją, nesiremia objektyviais duomenimis, tai tikrai, pakvieskime tuos, kurie čia kalbėjo, iš šnipų, iš tribūnos, ypač Jurgilevičienę ir panašiai. Jie tai teisybę pasakys", - teigė V. Vareikis.

Iš tribūnos kalbėję visuomenininkai Virginija Jurgilevičienė, Marija Kalendė ir Egidijus Stupuras parašė skundą Etikos komisijai, nes juos įžeidė žodis "šnipai".

V. Jurgilevičienė komisijos posėdyje aiškino, kad politikas elgėsi neetiškai kabindamas pravardes. Pasak jos, V. Vareikis pažemino minėtų visuomenininkų reputaciją, ignoravo pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo, nešališkumo principus.

"Kai išgirsti, kaip vertina tavo darbą, jautiesi įsižeidęs, pažemintas. Norima parodyti, kas tu esi, kad esi šnipas. Kaip reikia dar sugalvoti tokį palyginimą mums, piliečiams. Neliko nieko kito, tik kreiptis į Etikos komisiją. Mus pažemino, įžeidė. Jaučiamės įžeisti politiko ir prašome, kad jis vadovautųsi elgesio kodeksu", - dėstė V. Jurgilevičienė.

M. Kalendė teigė, kad jie pageidauja viešo V. Vareikio atsiprašymo.

Žodį suteikus V. Vareikiui, jis atsiprašė iš tribūnos kalbėjusių žmonių dėl panaudoto žodžio, tačiau teigė, kad kai kurie visuomenininkai veikia panašiai kaip politinės grupuotės.

Jis savo žodžius aiškino dar 2008 metais nutikusia istorija, kai vykstant savivaldos rinkimams programos buvo pristatomos ir mokyklose, kur esą sėdėdavo sumaišties įnešti norintys provokatoriai, prisistatę visuomenininkais.

"Yra ne visuomenininkai, o tam tikros politinės grupuotės atstovai. Tikrų visuomenininkų atsiprašau. Jeigu mano pasisakymas ką nors įžeidė, atsiprašau. Nesunku atsiprašyti", - posėdyje sakė Tarybos narys.

Jis priminė, kad Tarybos posėdyje buvo kalbama apie tai, kas pateikė objektyvius faktus. V. Vareikis akcentavo, kad negarbina Lietuvos laisvosios rinkos instituto, tačiau informuodamas apie miesto rodiklius jis remiasi skaičiais, o ne emocijomis ar nuomonėmis.

V. Vareikiui atsiprašius skundą parašiusių bendruomenės atstovų, Etikos komisija nusprendė tyrimą nutraukti.

Anksčiau dėl savo žodžių apie visuomenininkus atsiprašinėti teko ir Tarybos nariui Vytautui Čepui - juos buvo pavadinęs veltėdžiais, "darmojedais".

Apskųstas buvo ir Artūras Šulcas, kuris vienos konferencijos metu pareiškė, kad "<...> Ir tikrai čia nekalti konkretūs asmenys, noriu sakyti, sistema mūsų policinės valstybės. Jinai veda mus į niekur". Tada visuomenininkai šiuose žodžiuose įžvelgė galimą Klaipėdos gyventojų, nevyriausybinių organizacijų žmonių ar miesto Tarybos pažeminimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder