Politikai dėl "Neptūno" dovanos dar tarsis

Politikai dėl "Neptūno" dovanos dar tarsis

Klaipėdos politikai po ilgų diskusijų nusprendė kol kas nepriimti viešosios įstaigos "Neptūno" krepšinio klubo didžiojo dalininko Sigito Ambrazevičiaus pasiūlymo priimti kaip dovaną 1/20 dalininkų kapitalo dalį. Šį klausimą nuspręsta dar paanalizuoti ir prie jo grįžti po mėnesio.

Klausimą pristatęs Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad, Savivaldybei tapus dalininke, taip esą bus įgyjama teisė dalyvauti įstaigos valdyme ir atsiras galimybė kontroliuoti skaidrų finansų naudojimą.

Tačiau ne visi politikai suprato, kodėl yra dovanojama tik viena dalis. Pasak Tarybos narės Juditos Simonavičiūtės, yra ir daugiau svertų, kaip galima kontroliuoti klubo veiklą net ir netapus dalininku, o gavusi tik 1 iš 20 balsų Savivaldybė vis tiek negalės priimti reikšmingų sprendimų.

Tarybos narė Elida Mantulova pastebėjo, kad birželio mėnesį frakcijos susitikimo metu buvo išreikšta iniciatyva, kad būtų atliktas "Neptūno" klubo veiklos antikorupcinis vertinimas. Visgi vėliau šios iniciatyvos buvo atsisakyta, nes jis esą neprivalomas, tačiau ji klausė: "Kodėl gi visgi neatlikus antikorupcinio vertinimo?"

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir meras Vytautas Grubliauskas taip pat teigė, kad toks vertinimas nesąs būtinas.

Tarybos nario Arūno Andziulio įsitikinimu, miestui teikiant tokią didelę paramą reikėtų ir didesnės klubo kontrolės. "Neptūno" rezultatai yra liūdni ir miesto tai nedžiugina", - pabrėžė A. Andziulis.

G. Neniškis atsakė, kad "Neptūno" klubo problemos velkasi iš tų laikų, kai klubas priklausė kitiems savininkams. Savivaldybės administracijos vadovo nuomone, anksčiau ar vėliau jos bus išspręstos.

"Neptūnas" šiemet iš Klaipėdos miesto biudžeto gavo arba dar gaus 944 tūkstančius eurų. Palyginti su kitais klubais - tai didelė dalis. Miesto interesas prižiūrėti, kad šie pinigai būtų skaidriai paskirstyti, užtat ir norima tapti dalininku", - dar kartą pabrėžė G. Neniškis.

Visgi J. Simonavičiūtė, A. Velykienė ir dar būrelis politikų ragino neskubėti priimti sprendimo ir šį klausimą dar paanalizuoti. Balsavimo būdu taip ir nuspręsta. Atidėti šį klausimą panoro 15 Tarybos narių, susilaikė 4, prieš buvo 6.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder