Policininkams "Vėtrūna" nemokės

Policininkams "Vėtrūna" nemokės

Pernai uostamiestyje bylą su Klaipėdos apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu (KAVPK) pralaimėjusi restruktūrizuojama bendrovė "Vėtrūna" buvo įpareigota sumokėti kiek daugiau nei 17 tūkst. eurų netesybų, tačiau Lietuvos aukščiausiajame teisme (LAT) statybininkai sugebėjo pasiekti, kad tūkstančių mokėti jiems nereikėtų.

"Vėtrūnos" ginčai su KAVPK prasidėjo dar 2012 metais, kai buvo nuspręsta pagerinti Palangos pareigūnų darbo sąlygas. Remonto besišaukusį statinį už 4 mln. litų rekonstruoti ryžosi "Vėtrūna", tačiau vos prasidėjus darbams rangovai pradėjo reikalauti daugiau pinigų. Policijos vadovybei nesutikus su tokiais norais sutartis buvo vienašališkai nutraukta, o tada prasidėjo bylinėjimaisi teismuose.

Policininkai jau beveik pusantrų metų darbuojasi kito rangovo rekonstruotame pastate, o prie suskilusios geldos likusi "Vėtrūna" teismuose taip ir neįrodė, jog pareigūnai sutartį nutraukė neteisėtai. Tačiau po to sekė ginčai dėl netesybų sumokėjimo. Lygiai prieš metus Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino KAVPK priešieškinį ir iš "Vėtrūnos" priteisė kiek daugiau nei 17 tūkst. eurų netesybų (delspinigių). Tokį verdiktą Klaipėdos apygardos teismui apskundę statybininkai priteistinų delspinigių sumą susimažino tik 250 eurų.

Visgi LAT bendrovei pavyko atsikratyti prievolės policininkams sumokėti tūkstančius eurų. Pastarojo teisėjų kolegija konstatavo, kad praleido Įmonių restruktūrizavimo įstatymo numatytą terminą iki "Vėtrūnos" restruktūrizavimo plano patvirtinimo pateikti savo reikalavimus. Tad klaipėdiečių teisėjų priimti sprendimai tampa neteisėti.

Visgi dar ne visos viltys prarastos: pareigūnai netesybas galėtų išsireikalauti jei "Vėtrūnos" restruktūrizavimas pasikeistų į bankroto procedūrą. Tai leistų galimiems kreditoriams reikšti naujus reikalavimus remiantis Įmonių bankroto įstatymu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder