Policijos dviračiams ir riedžiams - tūkstančiai eurų

Policijos dviračiams ir riedžiams - tūkstančiai eurų

17,5 tūkst. eurų - tiek Klaipėdos miesto savivaldybė skyrė policijos pareigūnų patruliavimo priemonėms. Tai trečiadienį patvirtino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje A. Leliuga teigė, kad policijos pareigūnų pajėgos Klaipėdoje paskirstytos dar gegužės mėnesį. Pareigūnai žinojo, kad, atšilus orams, miesto gyventojai patrauks į gamtą, kur dalis vartos ir alkoholinius gėrimus. Esą priežiūra dėl šios priežasties yra būtina.

Jis teigė, kad per parą patruliuoja nuo 14 iki 16 ekipažų, o štai savaitgaliais šis skaičius didinamas.

A. Leliuga įžvelgė ir skęstančiųjų mieste problemą. Anot jo, nors už maudymąsi draudžiamose vietose arba draudžiamu laiku yra numatyta atsakomybė administracinių nusižengimų kodekse, ši priemonė ne visada gelbsti. Jis teigė, kad daug problemų kelia pajūrio poilsiautojai, neklausantys gelbėtojų.

"Policija su viešosios tvarkos skyriumi galės įsitraukti ir dažniau pastebėti, ypač karštesniu laikotarpiu", - įspėjo Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas.

A. Leliuga tikino, kad pareigūnai jau ruošiasi liepos mėnesį artėjančiai jūros šventei. Viešojo saugumo tarnybai uostamiesčio pareigūnai jau pateikė prašymą skirti 25 pareigūnus prižiūrėti tvarką renginyje. Kaip įprastai prašoma karo policijos, Šaulių sąjungos atstovų pagalbos.

Policijos atstovas kalbėjo, kad ilgą laiką pareigūnai turėjo bėdą - buvo per mažai priemonių patruliuoti be automobilio. Tačiau jau šį penktadienį Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išvys 2 riedžius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigė, kad visi pirkiniai jau įsigyti.

"Į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą pristatytos ekologiškos ir gamtą tausojančios transporto priemonės - dviračiai, elektriniai dviračiai ir riedžiai, kuriais artimiausiu metu Palangos policijos komisariato pareigūnai pradės patruliuoti viešose erdvėse, taip užtikrindami viešąją tvarką ir poilsiautojų bei gyventojų saugumą", - rašoma policijos pranešime.

Čia taip pat teigiama, kad pasiūliusi mažesnę kainą, viešuosius pirkimus laimėjo bendrovė "Vasarė".

Bendra pasiūlymo suma už 2 dviračius buvo 1300 eurų, o už 2 elektrinius dviračius - 4912,60 eurų. Dviračiai su GPS sistema nupirkti už 1650 eurų sumą.

"Taip pat pasirašyta sutartis su Laimontu Rakausku, dirbančiu pagal individualią veiklą - iš jo bus įsigyti du projekto rėmuose numatyti elektriniai triračiai už 5400 eurų. Triračiai bus naudojami policijos padaliniuose, tiesiogiai užtikrinant saugų eismą ir viešąją tvarką patruliuojant masiniuose renginiuose", - teigiama policijos tinklalapyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder