Policija sveikina ir saugo vaikus

Policija sveikina ir saugo vaikus

Kaip ir kiekvienų naujų Mokslo metų pirmąją dieną, policija itin daug dėmesio skiria moksleivių saugumui. Pareigūnai, pasitelkę pagalbininkus – Karo policiją, policijos rėmėjus ir kitus, – visą savaitę budės prie pėsčiųjų perėjų ties mokymo ir ugdymo įstaigomis, patars, palydės mažuosius.

Policija ir šiais metais bendradarbiauja su didžiaisiais Klaipėdos prekybos centrais, kuriuose popietę vyksta šventės renginiai. Juose su moksleiviais bei jų tėvais susitinka gero ūpo bei patarimų nestokojantys policininkai, policijos bičiulis Amsis, kinologai su tarnybiniais šunimis.

Numatytos policijos priemonės alkoholio pardavimo nepilnamečiams kontrolei. Iki pat rugsėjo vidurio, o ir vėliau, bus tikrinama, kaip transporto priemones vairuoja moksleiviai, studentai. Be policijos dėmesio neliks ir mokyklinių autobusų vairuotojai. Pareigūnai retkarčiais stabdys šiuos autobusiukus ir prašys vairuotojų papūsti į alkoholio matuoklį.

Kretingos ir kitų Klaipėdos apskrities miestų bei rajonų policija vaikų saugumui užtikrinti pasikvietė savanorius, tarp kurių – Trečiojo amžiaus universiteto, Lietuvos šaulių sąjungos atstovai, policijos bei jaunieji policijos rėmėjai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder