Policija stebi, ar dėvimos kaukės

Policija stebi, ar dėvimos kaukės

Visoje šalyje paskelbus karantiną, veido apsaugos priemonių dėvėjimas tapo privalomas, tačiau vis dar yra žmonių, kurie Vyriausybės nutarimo nevykdo. Tad Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai nuolat vykdo prevencines priemones, kurių metu tikrina, ar asmenys apsaugos priemones dėvi tinkamai.

Ar viešose vietose tinkamai dėvimos veido apsaugos priemonės ir ar asmenys, kurie turi būti izoliacijoje, laikosi nurodymų ir izoliuojasi, policijos pareigūnai tikrina nuolat. Tačiau pabrėžia, jog bausti neskuba, pirmiausia įspėja.

"Policijos pareigūnai visuomet pirmiausia įspėja žmones dėl būtinybės dėvėti kaukę ar kitą kvėpavimo takus dengiančią priemonę. Dauguma žmonių atsiprašo, pasiteisina tiesiog užmiršę ir kaukes užsideda, tačiau jei susiduriama su piktybišku kaukės nedėvėjimu, surašomi ir protokolai. Turime suprasti, jog, esant visuotiniam karantinui ir pandemijai, visi privalome laikytis Vyriausybės nustatytos tvarkos ir rūpintis savo ir kitų saugumu", - pabrėžė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai vykdė priemonių planą dėl karantino taisyklių laikymosi Klaipėdos mieste. Reido metu, viešose vietose buvo patikrinti 127 asmenys, o dėl neteisingo apsaugos priemonių dėvėjimo ir buvimo be kaukės įspėjimus gavo 46 asmenys.

Patikrinimai vyko ir prekybos centruose bei parduotuvėse, jų metu dėl neteisingo kaukių dėvėjimo buvo įspėti 35 žmonės, o viešojo maitinimo įstaigose - 6.

Per patikrinimus 2 asmenims buvo surašyti protokolai (pagal ANK 45 str.) dėl kaukių nedėvėjimo. Kitiems dviem asmenims buvo surašyti 2 protokolai dėl saviizoliacijos sąlygų nesilaikymo.

Už privalomų nurodymų dėvėti veido apsaugos priemones nepaisymą fiziniams asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, o juridiniams asmenims - nuo 1500 iki 6000 eurų (pagal LR ANK 526 str. 3 d.).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder