Poilsiautoją nustebino gelbėtojų veiksmai

Poilsiautoją nustebino gelbėtojų veiksmai

Į pajūrį atvykęs poilsiautojas Rytis stebėjo gelbėtojų darbą ir jam kilo dvejonių dėl visų poilsiautojų sveikatos.

Iš Kaišiadorių į pajūrį atvykęs poilsiautojas Rytis kreipėsi į "Vakarų ekspreso" redakciją su prašymu pasidomėti dėl gelbėtojų darbo II Melnragėje. "Pajūrį labai mėgstu ir ne kartą atvykstu poilsiauti į Klaipėdą, nuvykau į Melnragės 2 pliažą, kaip ir kaskasrt, prie centrinio gelbėjimo posto. Paplūdimys labai švarus, oras gražus, gelbėtojai reguliariai vis praneša įspėjamuosius pranešimus. Bet kilo dvejonių dėl mano ir kitų poilsiautojų sveikatos (gyvybės), nes patebėjau, kad poste vyksta kažkokie tai pjovimo darbai",- rašė sunerimęs poilsiautojas. Susisiekus su BĮ "Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus pavaduotoju Aleksandru Siakki, šis tikino, jog tą dieną II Melnragės teritorijoje jokių pjovimo darbų nevyko, tačiau I Melnragėje, netoli paplūdimio, buvo pjaunama žolė.

"Reikėjo visą žolę nupjauti, aptvarkyti aplinką. Ten vyko aplinkos tvarkymo darbai ir buvo pjaunama tik žolė", - teigė A. Siakki.

Poilsiautojas laiške taip pat rašė, jog nustebo bei sunerimo išvydęs kaip gelbėtojai į vandenį nuleidinėja keterius ir vandens motociklus. "Pastebėjau, kad gelbėtojai sunkiausius katerius, vandens motociklus turi nuleidinėti su keturačiu motociklu, kuris tam nėra visiškai pritaikytas, pats motociklas vos kelis kartus neapvirto laikydamas vandens motociklą", - rašė poilsiautojas. Jo manymu svarbiausia yra, kad gelbėtojai laiku, greitai ir saugiai galėtų suteikti pirmąją pagalbą žmonėms.

BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas teigė, jog tokių pranešimų sulaukia kasmet. "Ką reiškia vos neapvirto? Juos paprasčiausiai nuleidžia į apačią, nuvažiuoja ir tada pakyla į viršų su keturračiu. Tokia yra normali praktika ir nieko čia blogo nėra", - sakė direktoriaus pavaduotojas. A. Siakki tikino, jog jei poilsiautojai mato gelbėtojų veiksmus, kurie kelia klausimų, visuomet gali prieiti, paklausti, viską išsiaiškinti ir pasikalbėti. Vandens motociklai ir kateriai kiekvieną dieną yra nuleidžiami į vandenį, taip pasiruošiant darbui, o vakare ištraukiami atgal.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder